Allt löser sig alltid – På ett eller annat sätt

Jag är en person som alltid tror att saker och ting löser sig på ett eller annat sätt när man hamnar i en lite tricky situation som får en att känna sig orolig och stressad över framtiden. Jobb, sin privata ekonomi, tid, trygghet – tja allt som är viktigt i sitt liv. Jag säger alltid att det löser sig, kanske inte på det sätt som man först trodde eller hoppades på, men det löser sig alltid. Jag lovar er, det gör det!

För min del så började januari inte som jag hade hoppats. När vi kom hem från Gran Canaria så kom jag hem till att vara färdigutbildad (så himla fantastiskt – det var såklart en bra sak för det nya året 🙂 ) men något som även innebar att komma hem till en verklighet där jag fortfarande inte hade hittat ett jobb som digital strateg och där jag endast hade blivit schemalagd 4 pass under resten av januari på Hunkemöller. Ouch, hur skulle jag kunna överleva på det? Där var jag orolig, kände mig så stressad och frustrerad över min situation. Hur skulle jag lösa det här?

Vilka alternativ hade jag? Söka ett nytt extra butiksjobb för att dryga ut kassan, vilket inte kändes rätt då mina planer är att ha hittat ett jobb innan januari är slut. Kontakta a-kassan? Ja, jag var ju praktiskt taget ”arbetslös” och kände att jag behövde stöd (då 4 pass i veckan inte räknas som jobb enligt mig, det är inget man kan överleva på). Leva på mina sparpengar? Ja det hade jag illa tvunget behövt göra. Men sen så vände det, precis som jag alltid säger. Det löser sig alltid. Då vår butikschef ville bli av med sina pass för januari så lyckades jag skrapa ihop 10 extra pass utöver de 4 jag redan var schemalagd och kände direkt hur en stor tyngd släppte från axlarna!

Ni ser, det löste sig utan att jag behövde söka ett nytt extra jobb, kontakta a-kassan eller behöva ta pengar från mitt sparkonto 🙂 Stressen har lagt sig för tillfället och jag kan nu fokusera på att söka jobb utan den påträngande oron över hur jag ska överleva nästa månad ❤