6 knep för att lättare komma tillbaka till rutinerna

Nu är nog semestern och sommarlovet över för de flesta – med undantag för dem som sparade sin semester till nu och kan känna sig lite skadeglada som får åka iväg till solen och äventyr för att njuta av ledighet medans vi andra återgår till verkligheten ? Men hur gör man det då? Återgår till verkligheten efter en kanske 4 veckor lång semester som fyllts med allt annat än de rutiner man annars har i livet. Det är ganska enkelt faktiskt, man behöver bara se på jobb/skolstarten på rätt sätt – med nyfikna och öppna ögon, se det som något kul och spännande och som en höst som kommer bli väldigt utvecklande. Följ dessa 6 enkla men praktiska knep för att göra övergången mellan semestern till verkligheten lite lättare ?

  1. Planera och strukturera upp din kommande vecka. Med en tydlighet över vad du ska göra och när du ska göra det så tar du kontroll av din trötta semesterhjärna som fortfarande lever i de lata och härliga semesterdagarna. Skapa en checklista med alla dina to-do:s för varje dag som är redo att bockas av så snart de är genomförda.
  2. Gör tydliga kontraster från vad som var semester och vad som nu är verklighet igen. Köp en ny kalender, ett nytt klädesplagg att ha på första dagen tillbaka, ladda upp med bra ”back to work” låtar – och rensa bort lite sånt som accossieras med din semester som varit. Allt från väldigt sena kvällar till dina semester prioriteringar. Att vara vaken till 3 på natten är kanske inte optimalt när verkligheten knackar på.
  3. Låt det ta lite tid innan du är tillbaka i jobbtänket igen, ge dig själv tillåtelse att ta det lugnt de första dagarna för att komma in i det igen utan att känna att stressen redan hänger över dig redan första dagen tillbaka.
  4. Acceptera att det är dags att återgå till rutinerna igen och se framemot det – det gör övergången så mycket enklare om man väljer att se positivt på jobbstarten och att du accepterar att livet tyvärr inte alltid är en semester.
  5. Boka därför in en ny semester att se framemot haha? Det är mycket roligare att slita och kämpa om man har något roligt att kämpa för – en simpel weekend om 3 månader kan få arbetarglöden att komma tillbaka som säger till hjärnan att det finns en belöning lite längre fram i tiden.
  6. Sist men inte minst så tycker jag att man ska se hösten som en härlig och uppfriskande nystart – se dina kommande rutiner som en möjlighet att utvecklas och ta dig ann nya utmaningar. Livet är ju underbart och för varje dag så har du flera chanser att utvecklas på!