Nyttig och gott? Går det verkligen att få de båda alternativen? Eller måste man alltid välja antingen det ena eller det andra, nyttigt = äckligt, eller gott = onyttigt? Inte längre! Jag har hittat det bästa och faktiskt sjukt goda alternativet till en svalkande glass man behöver såhär i sommarvärmen, eller även när det är kallt – glass kan man äta året runt. Punkt! 🙂
Det här är så enkelt och går väldigt fort om man bortser från tiden som behövs i frysen, men självaste förberedelsen och ”tillagningen” går fort. Ungefär ynka 5 minuter av din tid, inte mer 🙂 Jag gillar klassiska smaker så jag har gjort en god jordgubbslass men ni kan helt klart byta ut jordgubbarna i receptet mot något annat ni tycker om men tänk på att allt måste vara fryst för att få den härliga glasskonsistensen 🙂
Du behöver:
2 frysta bananer som du skurit i småbitar.
200 gram frysta jordgubbar
1 dl mjölk
Några droppar vaniljextrakt om det önskas.
- Mixa ihop allt i en mixer.
- Smaka av med vanilj om du vill.
- Häll allt i antingen en stor behållare eller små praktiska glassbehållare portionsvis.
- Frys i upp till flera månader, men minst 3 timmar för att glassen ska sätta sig.
- Ät och N J U T!!!