Sista dagen i Tokyo

Då är sista dagen förbi här i Tokyo – så himla tråkigt men ändå lite skönt på samma gång, även fast semester är så underbart och avkopplande så ska det bli härligt med rutiner igen och se framemot en nystart i höst. Älskar ju hösten just av den anledningen: känslan av nystart ?

I alla fall, det ska jag berätta mer om sen när semestern väl är slut (har fortfarande 2 eller 3 dagar kvar av semester när jag kommit hem) men idag så har vi passat på att krama ur det sista av vår vistelse ? Vi började dagen som vanligt med frukost på vårt stammishak vid Shimbashi-stationen som serverar fantastisk udon och tempura till grymt pris – typ endast 60 kr för en skål udon och 2 tempurabitar ? Vi har ätit frukost där varje dag denna resan haha?

Sen åkte vi faktiskt till ett nytt ställe för oss – till det tydligen populära Okachimachi som var en enda stor, eller snarare flera gator fyllda med små butiker där man skulle kunna hitta allt från smycken, märkesväskor och färsk mat. Något för alla – för min del så blev det en fin ring och en väska (ska visa er sen?) så jag känner mig nöjd. Sista shoppingen i Tokyo för den här gången ☺

Sen hade vi bokat in en middag med Saki, så kul att vi hann ses 2 gånger den här resan och hon hade varit så fin och bokat bord på en lokal restaurang där hon beställde in lite olika smårätter där kyckling var stjärnan kan man säga – och allt var så gott ? Här var menyn helt på japanska så det var tur att vi hade Saki där som enkelt kunde beställa haha ? Där satt vi i någon timme och bara pratade om allt möjligt och hon var så fin som t.o.m hade köpt lite souvenirer till oss – olika japanska ingredienser så vi kan tillaga bland annat udon och misosoppa hemma ? hur fint? Bästa ju❤

Men nu måste vi packa- det är alltid roligare att packa inför en resa än för hemresan men det ska bli skönt att få komma hem. Flyget lyfter vid 11 på förmiddagen japansk tid så är nog hemma tidig kväll eller så – tydligen tar flygresan mer än 10 timmar och då är inte vårt connection flight i Helsingfors inräknat, segt med en så lång flygresa haha ??