Akihabara (igen), spöregn, crepes & barnsligt kul på Joypolis!

Idag drog vi oss iväg till Akihabar igen, det finns ju så mycket att se att man knappt hinner med allt under en dag haha – vi gick bland annat till animato som är en anime/mangabutik som säljer typ det mesta man kan tänka sig inom den genren. Vi hade jättegärna köpt hem några animefilmer för att det är så awesome, men tråkigt nog så kan man inte spela upp deras skivor hemma då vi har andra system i Europa ? Hade ju varit så grymt att ha hela Gibli-serien (ni vet Spirited Aqay och Howls moving castle) ? men vi fick nöja oss med fönstershopping istället – men det är kul det också, för när det började spöregna så gick man in i varenda butik man gick förbi för att undvika att bli dyngsur haha vi hade visserligen paraply men ändå – ett så smart paraply med en knapp man trycker på för att veckla ut och in, japaner är så fyndiga haha ☺

Efter några timmar så åkte vi tillbaka till ön och valde att utforska något nöjescenter jag såg reklam för i tunnelbanan – och tur var det för det var som en min i nöjespark fördelat på 3 våningar med grymma attraktioner. För bara 3000 yen (210 kr) så kunde vi åka hur mycket vi ville och vi köade till så mycket vi kunde – bland annat en bergodalbana där man åkte upp och ner, ett Transformerspel där man satt i en glob som snurrade runt åt alla håll samtidigt som man försökte skjuta ner fienden, ett bilspel där man satt i en riktig bil som följde med i rörelserna när man svängde – Alex kunde se hur det gick för mig och tydligen så körde jag så kasst att han inte tycker jag borde skaffa körkort haha ? och vi upplevde en VR-värld med en levande docka som ville slita ut ens hjärta (skitläskigt – jag blundade faktiskt i slutet när dockan som kravlat sig upp på bordet bara var cm från ansiktet ?? jag ville inte se henne attackera/döda mig ??). Det var så kul, man kände sig som barn igen när man sprang mellan attraktionerna – så kul att 4 timmar flög förbi och vi missade middagen. Så bra att vår lilla matbutik vid hotellet har öppet 24/7 så vi kunde köpa lite ramen och sushi till middag – mums ?