Fyllda shoppinggator, Meiji Jingu Shrine, Godivaglass och jul i juli!

Vi försöker verkligen fylla våra dagar till max när vi är ute och flänger från tidigt till sent, man försöker ju liksom ta flera flugor i en smäll och utforska saker i de närliggande områdena också – när man ändå är där liksom ?

Idag så tog vi oss längs med Chiyoda line till Harajuku för att gå längs med en av deras shoppinggator där vi hade hoppats på att få se lite cosplay – det gjorde vi dock inte, tråkigt nog men shoppinggatan var så proppad med folk att det enda vi kände för var att fönstershoppa bland alla crepesstånden som fanns överallt och alla härliga butiker och deras säljare som glatt välkomnade alla besökarna. Det hade varit kul att gå in i några butiker då de det är sale precis överallt – men jag tror det kanske var lite fel tidpunkt att gå dit på en söndag haha ?

Efter det så gick vi till den närliggande skogen (älskar att en storstad som Tokyo ändå erbjuder gigantiska parker och skogspartier att gå i ?) för att promenera en bra bit till Meiji Jingu Shrine och få lite japansk kultur. Det har varit så kvavt idag att svetten bara runnit haha då tackar man för deras vending machines som finns överallt (verkligen överallt) – ca 8 kr (130 yen) för en flaska vatten är inte dåligt ? Vi åkte sedan vidare till Akasaka och besökte ytterligare en shrine, de är så vackra och det är så fint att folk fortfarande besöker dom för att få och ge lyckoönsningar – sen blir det en fin kontrast till storstaden. Nytt möter gammalt ☺

Nu var vi så trötta, svettiga och varma att vi åkte tillbaka till hotellet och vilade i någon timme innan vi tog oss till ett av de 3 köpcentrum som finns här på ön Odaiba – Det är verkligen superrea i alla butiker just nu (fyndläge!! ??)  så nästa gång Alex ska tatuera sig så ska jag gå runt i köpcentret Diver city vi besökte idag men även Venus Fort som är en outlet för att förhoppningsvis fynda lite – skitnice ju ? I alla fall, vi gick runt lite men ögnade mest igenom allt då vi var så hungriga – vi åt ångad biff med grönsaker, ris och sås att doppa i (så GOTT!!) och njöt av en så god Godivaglass i smak jordgubb och vit choklad efteråt, mums! Varför har vi inte så här god mat i Sverige för?? ? Det bästa med Japan är helt klart maten – ingen tvekan om saken, deras udon alltså… to die for ?? Sen spelade vi en liten stund i arkadhallen (farligt) som är så kul – man känner sig som barn igen haha, men när vi var på väg hem kändes det som jul i juli då köpcentrumet har ett par granar vid entren som är klädda i fina blåa ljus – det är jättevackert men ger trots värmen lite julvibbar haha Aja, nu har vi köpt en massa gott från vår convinience store och ska ladda för en ny dag imorgon – undrar vad vi hittar på då ?

Men hur har ni det hemma? Mår ni bra? Tänk på att inget är omöjligt, allt går bara man vill! ❤