Ueno Park, Akihabara & olidlig värme

Idag så har det varit varmaste dagen hittills (tror det beror på att solen hade fritt fram på en molnfri himmel) – inte för att man direkt klagar då man sällan upplever en sådan värme men det är just därför det är så olidligt, då man inte är van med 35+, soligt, helt vindstilla och hög luftfuktighet haha Svetten har runnit från alla håll ?

Men det har varit en bra dag, vi åkte en sväng till Ueno för att promenera runt i deras fina park, bada i solskenet och även besöka Ueno Zoo för att se deras stotliga djur!

I alla fall, efter ett x antal vätskepauser och massa svettdroppar senare så tog vi tåget till Akihabara – även kallat deras Electric town som huserar allt från arkadhallar, animebutiker, teknik, souveniershoppar och maid cafes -en blandning av allt kan man säga haha ? Ljudet från den här delen av stan är så levande då musik spelas överallt och butikssäljare skriker ut vad jag tror är vilka bra deals de erbjuder haha så mycket liv och rörelse ? Vi åt god crepes och lyckades även få med oss två samurajsvärd som vi ska placera ovanför tvn hemma – hur vi ska lyckas frakta hem 2 svärd och ett svärdställ då det inte riktigt får plats i resväskan är dock en annan femma. Äsch det tar vi tagit i då, vill inte behöva tänka på hemresan nu då vi har 1 vecka kvar härborta ?

Imorgon ska vi nog ta oss iväg till Ikubukuro och Sunshine City som är ett shoppingcenter med ett akvarium på toppen – jag har som mål att hitta japanskornas hemlighet till deras porslinshy och köpa hem lite produkter men det är inte så lätt när allt står på japanska haha ?