The secret is discipline

Struktur, tydlighet, koncentration och framförallt disciplin är några ingredienser för att lyckas fokusera på jobb när man är hemma – koncentrationen är jag kanske inte alltid bäst på då jag lätt blir uttråkad, men då är ett knep att sätta tydliga ramar, som t ex. att nu ska jag jobba helt och håller med bloggen/företaget/boken/smycken i 2 timmar, sen får jag ta en välbehövlig paus i 1-2 timmar innan jag jobbar fokuserat igen. Jag tror nog att de flesta tycker det är lättare att jobba om man ser ett avslut på tiden man behöver lägga ner, tydliga tidsramar som gör det enklare att ta sig i kragen, fokusera och get shit done för att vara exakt haha 🙂 . Allt handlar ändå i slutändan om disciplin och hur mycket man brinner för det man gör. Här kommer några knep som en person som mig följer för att effektivisera mitt hemmajobb:

  1. Sätt tydliga tidsramar när du ska jobba och när du ska ha paus, detta hjälper dig att samla ditt fokus och rikta din koncentration på rätt saker när du vet när du ska börja och när du kan ta en paus för att göra annat.
  2. Se till att sitta på en lugn och inspirerade plats. Att sitta hemma i soffan är lockande om man ska jobba hemifrån (eller utan ett direkt kontor att gå till) men det kan eventuellt leda till oproduktivitet då man lätt hamnar i en slapparfas (trust me haha 😛 ). Sätt dig istället på ett cafe för att inspireras av surret runt omkring, ett bibliotek för att hitta ett lugn eller varför inte sätta dig i en park (om det är bra väder såklart 🙂 ) och låt den friska luften fylla dig med nya idéer. Den bästa inspirationen och koncentrationen får man utanför hemmet då man inte blir alltför avslappnad 🙂 –> Här finns det fler tips ni kan ta del av!
  3. Morötter är alltid bra i livet, både grönsaken men även en morot att belöna sig själv med när man gjort något bra. Vid hårt arbete så kan en belöning vara ett sätt att hjälpa en fokusera och koncentrera sig på det man ska göra, då man vet att det väntar något gott i slutändan. Det kan vara enkla saker som att unna sig en god smoothie efter 2 timmars jobb, en AW med en vän eller något lite större som att köpa sig en ny tröja man suktat efter. Belöningar är bra drivkrafter för att ge allt, men även för att säga till sig själv att det man gjort är bra 🙂

Bild lånad från Pinterest!