Våga Hoppa

Hur kommer det sig att ett steg som verkar så enkelt och som känns så självklart för en själv – kan vara så svårt att ta? Det är ju bara ett enkelt steg – såklart så kan steget innebära en osäkerhet, mycket hårt slit, ekonomiska uppoffringar och en ovisshet om man gjort rätt val eller inte. Men det är ändå bara ett steg, ett steg som du tar för att göra det du verkligen vill. Våga därför hoppa.

Jag hade en kund i helgen där vi började prata om att våga följa sina drömmar, och då sa hon att hon hade startat ett hunddagis för 1 år sedan, att hon vågade säga upp sig från sin trygghet, sitt jobb och satsa på något som hon verkligen brann för – hundarna, och där hon idag har hand om 30 hundar och har en anställd. Är inte det stort? Hon vågade, hon följde sin dröm och hon tog steget. Ett läskigt steg men ändå så enkelt.

Det där kan vara du om 1 år, det kan vara jag om 1 år – men vad är det som håller oss tillbaka till att våga ta det där steget? Fundera på det, klura på det. Att våga hoppa behöver inte heller innebära en ekonomisk otrygghet eller en osäkerhet – det kan också bara handla om en rädsla att misslyckas med sin dröm, att känna sig dålig. Men misslyckas hellre än att inte hoppa alls, du vet ju aldrig vart du kommer stå om 1 år om du inte vågar.