Influencer seminarie

Sitter just nu i skolan med min grupp jag gör examensarbetet med och försöker få klar vår planering inför den kommande workshopen vi ska ha nästa vecka med Cross Sportswear – spännande, det här ser vi liksom som ett riktigt arbete än en skoluppgift och det är bra att vi har den inställningen. Allt som berör något form av jobb och där hårt arbetande människors dyrbara tid spenderas, ska ses som jobb i sina ögon, då ger man ett proffsigt, respektfullt och seriöst intryck. Mycket viktigt, för det här handlar i detta fallet inte bara om ett betyg och att lära sig, man påverkar även ett riktigt företag ☺

Då vi ska göra en sociala media strategi så var temat för morgonens seminarium på Stockholm Beauty Week väldigt passande för det här då Cross säkert vill använda sig av influencers, eller vi vill gärna att de ska använda sig av det – vi ska föreslå det i alla fall ☺. Awin var det affiliateföretaget som föreläste för oss om de olika möjligheterna för oss som influencers att tjäna pengar på våra kanaler och det är inte bara via affilatelänkar som man kan tjäna pengar (där man tjänar pengar per klick/sälj) utan att genom att nischa sig i sina sociala medier så har man ändå en möjlighet att få värdefulla samarbeten då vägen till ett företags målgrupp blir relativt spikrak när din nisch är så tydlig. Du bloggar om t ex. fiske, du har kanske 500 läsare per dag men dina läsare följer dig för att de är intresserade av fiske – därför blir den bloggen en perfekt marknadsplats att göra reklam för just fiske. Förstår ni hur jag/vi tänker? ☺


Det här tycker jag är så intressant, de nämnde att en person med kanske 10.000 följare på t ex. Instagram kan leda till bättre försäljningsresultat för ett företag än på ett Instagram konto med kanske 1 miljon följare, då kontot med mindre följare kan ha mer av den rätta målgruppen som är lojala och följer för att de blir inspirerade, än det större kontot där folk kanske bara följer bara för att.

Det här är verkligen en konst, störst innebär inte alltid bäst även fast det med influencers kan verka som det, trust me, jag känner så själv, att man kämpar men kommer ingen vart och får aldrig en chans, men jag tror på min nisch, den kommer leda mig rätt och det ska ni också göra med era!