4 steg för att bli snällare mot sig själv

1, 2, 3 och 4. Fyra små enkla steg som kan leda en in i rätt riktning, som får en att tänka om, tänka annorlunda, tänka nytt. Vi lever i en tid där man ständigt kritiserar sig själv om man inte lever upp till det ideal man satt för sig själv, att man jämför sig med andra och deras framgångar, och bestämmer sig för att jag, och allting jag gör inte duger. Men det är så fel, vi är så elaka mot oss själva, vi är våra värsta mobbare. Det är mig själv mot mig själv. Det är jag som psykiskt slår ner mig själv när jag säger att jag inte duger, det är jag som psykiskt trycker ner mig själv när jag säger att det jag gör inte är bra nog. Allt börjar och slutar med mig.

Jag vill att ni ska bli mer snälla mot er själva med dessa 4 steg. Dessa steg är inte livsförändrande men är ett steg i rätt riktning för att tänka efter hur man beter sig mot sig själv.

 1. Klappa dig själv på axeln och ge dig själv beröm varje gång du gjort något bra eller något som du tyckte var jobbigt. Det är viktigt att du ständigt påminner dig själv om att du gör väldigt mycket bra saker som du ska vara stolt över.
 2. Stå framför spegeln morgon och kväll och säg att du är bra och fantastisk precis som du är. Det ger dig en bra start på dagen men även en bra avslutning när du reflekterar över hur dagen har varit.
 3. Våga vara ärlig mot dig själv och mot andra i din närhet med hur du mår för dagen. Känner du dig lite nedstämd så gör du det, känner du dig på topp så gör du det men håll det inte inom dig utan våga berätta om det. Detta kan hjälpa till att undvika pressade situationer där man känner sig extra kritisk mot sig själv då man känner att andra är på en och man inte heller kan prestera som man vill.
 4. Rensa ut allt som tar energi från dig och sprider negativitet i ditt liv. Ibland så kan vissa människor, aktiviteter eller saker ta onödigt mycket energi från en som skapar en negativitet i sin vardag. Rensa ut dessa, gör en förändring och ta bort sånt som du själv märker egentligen inte är bra för dig. En själv-detox där du fyller livet med sånt som är bra för dig.

 

4 Comments

  • Åh men så glad jag blir och så kul att du fastnade för dessa 4 steg ? ibland så kan man ju behöva göra såna saker mot sig själv, att säga att man är bra som man är ? stor kram på dig ❤

 1. Vilka bra tips. De kan vara användbara en grå och trist dag när man känner sig lite hängig. Ha en fin dag! 🙂

  • Tack så mycket ? Ja men precis, alla dagar när man inte direkt känner sig på topp eller när man märker att man är lite väl hård mot sig själv så ska man använda sig av dessa knep ?
   Ha en otroligt fin kväll, kram på dig ❤