Ett Ja eller ett Nej

Varför vågar man i vissa fall inte ta för sig? Eller snarare våga ta steget in det okända där man inte vet om det kommer gå sin väg till ens fördel eller om det blir ett tillfälligt stop i framstegen. Varför är man så rädd att bara fråga frågan som skulle kunna hjälpa dig ta ett stort kliv framåt? Jo, det beror på att man är rädd att inte få det svar man hoppats på – att man får ett nej.

Ett nej har en så negativ klang i dagsläget, ett ord som förknippas med stängda dörrar och att fortsätta stå och stampa på samma plats. Men jag vill vända på nej:et i sammanhang där man ska våga fråga, att det inte är något dåligt utan det är bara ett svar. Ett svar som på ett annat sätt tar dig vidare.

Om man ska tänka ganska svart på vitt så är de enda svaren du kan få antingen ett ja eller ett nej. Det är bara 2 ord, 2-3 bokstäver och 2 ord som inte innebär ett slut eller en början för något av svaren. Frågar du aldrig, tar du aldrig chansen och vågar du inte tro på det du vill så vet du aldrig heller vilket svar du kunde ha fått. Du hade kanske fått ett ja om du bara tog dig i kragen och ställde frågan som hade kunnat vara början på något stort.

Jag själv skickade iväg ett mail till en nystartad app idag om ett potentiellt samarbete tillsammans – läskigt? Ja. Rädd över att framstå som för självgod av företaget? Ja. Men jag kan ändå få antingen ett ja eller ett nej på förfrågan, inga konstigheter med det. Oavsett svar så gör det mig inget utan det bevisar bara för mig själv att jag vågade ta för mig och kämpa för det jag vill <3