Första skoldagen avklarad

Då ligger man nerbäddad i sängen efter en lång dag där hjärnan har fått jobba ordentligt – ingen direkt mjukstart på skolterminen direkt men är det kort tid kvar tills praktik så har man inte tid att ligga på latsidan ☺ Påbörjade en ny kurs idag där vi ska fördjupa oss i den avancerade marknadsanalysen, spännande!

Vi pratade bland annat om de olika generationerna (bilden nedanför) och hur deras livsförhållanden påverkade hur deras kommunikation såg ut och mottogs. Att den äldre generationen levde under en tid där traditionell kommunikation dominerade och därav fick ett mer trovärdigt budskap då risken för falska nyheter inte var så stor,  medan min generation, the milleniums, lever i en tid där det kan vara svårt att avgöra vilka nyheter som är äkta eller inte då det kommer från alla olika håll utan någon direkt konkret källa. Pratade även lite om S.W.O.T  (strength, weakness, oppertunity, threat) som är ett sätt för företag att att mäta sin position på marknaden och vad de kan erbjuda och förbättra. Detta är spännande då man får en övergripande bild över vad man behöver jobba på inom  sitt företag, vilka svagheter man har, vilka styrkor, möjligheter men även vad som skulle kunna hota sin business ☺

Nej men nu blir det att sova lite, imorgon så blir det morgonträning, ännu en skoldag och sedan lite mer träning – Underbart!

generations-healthcare 300px-swot_en-svg