Alla är olika

Något som jag tycker är oerhört viktigt att förstå i livet är att alla människor är olika – alla beter sig på olika sätt, lär sig på olika sätt, lever på olika sätt och har helt enkelt olika personligheter. Därför kan du inte förvänta dig att andra människor ska reagera och bete sig på samma sätt som dig – för dom är inte dig, utan dom är sig själva, men dom är inte sämre pga det. Under slutet på förra terminen så fick vi göra ett personlighetstest där man fick en färg av 4 som dominerade de andra, som var sitt främsta personlighetsdrag – grön, gul, blå och grön (man hade inslag av alla färgerna men en färg dominerade mest).

Det jag tyckte var så viktigt när vår föreläsare förklarade alla dessa personlighetsdrag är att trots våra olikheter så måste vi ha en förståelse för varandra. Med en förståelse för varandras personlighet så blir en kombination av motsatserna allt lättare att arbeta med då vet man hur alla fungerar. En röd person som är väldigt kraftfull, viljestark och som kan uppfattas som okänslig är väldigt olika en grön person som är väldigt lugn, uppmuntrande och som kan uppfattas som passiv – men båda är lika bra för de egenskaperna de har, men en röd person kan inte förvänta sig att en grön person ska vara som henne/honom, och tvärtom.

Se istället till varandras styrkor, och svagheter, och hitta ett sätt att komplettera varandra, lyfta upp varandra och hjälps åt att ta er framåt båda två men bli inte arg eller besviken om den personen inte beter sig så som du kanske vill bara för att du är en annan färg. Acceptera allas olikheter och se att de kanske har styrkor där du kanske har svagheter, och ta hjälp av varandra. Tänk vilka stordåd vi skulle kunna göra då!

psx_20170110_135904 psx_20170110_135839