julkalender 2016 – lucka 17

anigif-lucka-17

Lucka 17

Måste, måsten, måsten. Det är något som vi tror oss ha som en extra tyngd som ligger på våra axlar att bära upp genom livet. En massa måsten –  som för det mesta inte ens existerar. Du måste faktiskt ingenting, om du själv verkligen inte vill. Det är ganska så enkelt – det finns inga direkta krav du måste uppfylla eller livsregler/livsstilar att följa (att du t ex. måste gå ut varje helg, fira högtider på ett visst sätt, ha en viss personlighet osv), de är bara riktlinjer som existerar för att alla ska vara som precis alla andra – tråkigt om du frågar mig, utan det är helt upp till dig om du vill göra/följa dom eller inte. Om du vill följa ledet precis som alla andra – eller gör det som är viktigt och kul för dig. De enda måstena du ska leva efter och bära på dina axlar är de sakerna som du vill göra, som du vill uppfylla för dig själv och ingen annan.  Så enkelt är det.