julkalender 2016 – lucka 9

anigif-lucka-9

Lucka 9

Idag tänker jag att vi ska spåna vidare i samma bana som gårdagens lucka – nämligen att känna tacksamhet för det man har. Allt för många gånger så ser man inte det man har i dagsläget då gräset alltid är grönare på andra sidan, att det är så mycket bättre och om du bara får den saken så kommer livet bli helt annorlunda och du kommer bli lyckligare. Sägs det i alla fall, men så är verkligen inte fallet.

Man uppskattar det man hade när man inte har det längre” – Låter det bekant? I den ständiga jakten på att bli sitt bästa jag så glömmer man så lätt bort att det man redan har idag är saker som du ska skatta dig lycklig över att du har. Det är de små sakerna man tar för givet i livet som du framförallt ska känna tacksamhet över och uppskatta – som din hälsa, att du är frisk, du har tak över huvudet, du har fina människor runt omkring dig, du får mat på bordet flera gånger per dag varje dag, att du har en utbildning/ska utbilda dig, du vågar chansa på dina drömmar. Det finns mycket att känna tacksamhet över och idag vill jag att ni ska skriva upp det som just du är tacksam över i ditt liv. Stora som små saker som du kanske inte tänker så mycket på men som skulle rasera hela din värld om det inte fanns där längre – man kan känna tacksamhet till allt, så börja känna det nu och uppskatta det du har <3