julkalender 2016 – lucka 5

 

anigif-lucka-5

Lucka 5

Ingen kan ha missat allt det hat som finns därute i världen, som fräter sönder det som är det fina i världen och som hade varit det perfekta med sociala medier. Bara för att man delar med sig av sitt liv offentligt på olika kanaler, uttrycker sin åsikt om olika ämnen och delar med sig av sig själv, blottar sig själv (sin personlighet) så förtjänar man INTE något hat och kränkningar av någon form. ALDRIG NÅGONSIN! Det finns så mycket hat därute att jag inte kan förstår hur man kan bli så provocerad och vara så hatiskt mot personer som inte är eller tycker som en själv. Alla är vi olika och det är helt fantastiskt att vi alla är så olika från varandra, och det måste vi acceptera. Det bor mer än 7 miljarder människor på jorden, det finns ingen chans att alla kommer tycka precis som du – och de förtjänar inget hat eller kränkningar på grund av det.

Tänk alltid på att behandla andra människor så som du själv vill bli behandlad. Hade du blivit glad om någon skrev att du var tjock och ful i en kommentar till dig på sociala medier? Jag tror inte det, så tänk alltid två gånger innan du skriver något. Har du inget snällt att skriva/säga så säg/skriv inget alls.

Idag ska ni få bidra till ett bättre klimat i den sociala världen, skriv en eller många många snälla och peppande kommentarer på okända människors profiler och se hur vi kommer ett steg närmare sociala medier utan hat. Skapa det klimat ni själva vill leva i, och där tror jag glädje är en plats alla vill vara i <3