Satsa 1% varje dag

Jag tycker det är så kul att man kan ramla över smarta och fyndiga citat lite av en slump som får en att tänka lite extra på hur enkelt det ändå är att göra en förändring. När jag var inne på 9gag – bästa underhållningssidan när man har tråkigt, kan sitta där i timmar haha – så fastnade jag för det här citatet som jag tror kommer från en anime men som är så bra.

If you improve 1% every day. In one year you would have improved 365%

Visst låter det fantastiskt? Det är nästan så bra att det får bli mitt nya motto för livet. För tänk så här, för varje dag som går så gör du någon form av förbättring – litet som stort, viktigt som oviktigt – men du gör en förbättring som i det stora loppet kommer göra skillnad i ditt liv. Allt leder ändå någonstans, till en ny väg som leder till en oöppnad dörr som leder dig in på nya insikter i livet.

Det är lätt att man missar dessa små stegen, att man inte ser de förbättringar eller den utveckling man gör varje dag – för den skillnaden kommer du se längre fram (både långt fram men även inom någon dag) när du hamnar i en situation som kräver att du gjort en förändring sen tidigare och där du märker att du nu klarar av det. Känner dig starkare, mer trygg.

Men visst är det fantastiskt att inse att du inom loppet av 1 år har utvecklats hela 365%? Det får en verkligen att förstå och se hur ens liv ständigt rör sig <3