När börjar ni med allt julstök?

Jag har en liten fråga till er fina läsare, nu när juletiderna snart står vid dörren så kan jag tycka att det är så kul att alla har olika traditioner och rutiner när det kommer till just julen. Vissa börjar pynta sina trädgårdar och balkonger med ljus och tomtar redan i mitten på november medans vissa pyntar i sista minuten den 23 december. Likaså med jultillbehör som julmust och pepparkakor, och julmarknader att vissa äter dom så snart det börjar säljas i butikerna och marknaderna öppnar. Men hur är ni med det här? 🙂

Jag har alltid som en strikt regel att inget juligt ska komma in i mitt liv förrens det antingen är 1 december eller 1a advent beroende på om den infaller i slutet av november (som den 27 november i år). Jag vet inte varför men jag tror det har att göra med att jag fyller år så sent på året, den 21 november, att jag vill känna att jag får fylla år först innan julen gör intåg i vardagen. Sen tycker jag det är charmigt och mysigt att börja pynta huset den första december för att steg för steg, dag för dag fram tills den 24 se hur juligt det blir i sin omgivning, och äta sin första pepparkaka och känna ”nu är det jul”. Är jag konstig som tänker så haha Jag menar, vi pyntar vår julgran den 23 december som den sista finishing touchen för julafton 🙂 Hur är ni när det kommer till julen med pynt, pepparkakor, julmust, julmarknader osv? Börjar ni tidigt eller vill ni spara julen till december? 🙂

dscn1276

Bild från julen 2015