Svenskar och internet

Hej fina läsare ^^

Hur mår ni kära läsare? Jag verkar bara bli sämre för varje dag som går, känner hur jag vaknar mer täppt i huvudet för varje morgon och det är så tråkigt. Vill inte bli sjuk, har inte tid att bli sjuk 🙁 Nu framöver kommer det bli mycket som händer i både jobb och skola då det snart är dags för julsäsongen, första terminen i skolan ska rundas av, tentor, uppsatser som ska in. Så jag får verkligen krya!

Är i skolan just nu där vi går igenom SOI (Svenskar och internet) som är en statistiksida där de varje år granskar och tar fram information om hur vi använder internet. Vilka kanaler som är populärast i vissa åldersgrupper, hur ofta vi loggar in, vilka plattformar som är vanligast (stationär dator, surfplatta, mobil) osv. Det är spännande att ta del av, speciellt när man tänker inom marknadsföringssyfte då man lätt kan se vart sin målgrupp befinner sig och ta beslutet om det ens är lönsamt att marknadsföra sig för åldern 35-55 år på Snapchat när inte ens 9% är aktiv på en kanalen. Facebook är helt klart den mest dominerande kanalen som finns, så man kan definitivt få fram massa nödvändig och spännande information därifrån 🙂

statistik