Biff Stroganoff

Jag brukar väldigt sällan skriva om mat som tillagas hemma – snarare aldrig –  så med måndagens nytänkande så känner jag för att dela med mig av vad min och Alexs matlådor för veckan innehåller, då det blev så himla gott. Biff stroganoff, mums!

Du behöver för 4 personer (vi gjorde ett storkok så det är därför som det ser så mycket ut på bilderna 🙂 )

  • 4 port penne/ 4 port ris (eller vad du nu vill ha till, du får välja 🙂 )
  • 1-2 rödlök beroende på hur stor den är
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olja
  • 600 g strimlad biff
  • salt och peppar
  • 1 ask persilja (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 biff fond
  1. Börja med att hacka löken, stek den i olja i en stekpanna tills den börjar bli lite mjuk och häll över till en lite större kastrull du kommer koka ihop allting i.
  2. Stek sedan köttet gyllenbrunt, smaksätt med salt, peppar och häll över till kastrullen. Pressa i vitlöksklyftorna. Rör om.
  3. Vänd ner crème fraiche och mjölk i biffen, rör om och koka upp.
  4. Koka upp vatten till pastan eller mät upp ris och vatten för tillagning.
  5. Tillsätt fonden och smaka av med salt och peppar vid behov.
  6. Låt det stå och puttra ett tag tills smakerna har gottat sig med varandra
  7. Sen är det bara att servera, lägg lite persilja på toppen och njut av den smakrika grytan 🙂

20161016_130706 20161016_131528 20161016_132836 20161016_135212 20161016_142326 20161016_142338

Enjoy <3