Work With What You Got

Att jobba med det man har ser jag som en självklarhet och inget konstigt då du omöjligt kan jobba med något som du inte har. Men att säga ”om jag bara hade det där så skulle jag kunna göra det där” osv, gör det omöjligt för dig själv att faktiskt ta dig framåt, för du hindrar dig själv genom att ständigt säga att det du kan, det du har att erbjuda, att det inte räcker. Du må kanske inte ha de exakta verktygen för att göra det som du vill, du kanske saknar en pusselbit eller en specifik kunskap, men det är inget hinder, för du har fortfarande andra verktyg, andra pusselbitar och andra kunskaper som är en större bidragande faktor än vad du kan tyckas tro.

Allting som finns i världen har kommit till då människor har jobbat med vad det har att erbjuda, vad de kan och inte låtit ett saknat verktyg hindra dom. Skillnaden mellan dem och dig är att dem använder sina kvaliteer och kunskaper i kombination med andra personers kvaliteer och kunskaper.
Ingen människa kan allt, har svaren till allt och lösningarna till alla problem, du har fått dina kunskaper för att du är du. Använd dom verktygen, använd dig av vad DU har, du kan ta dig längre med det än vad du tror, work with it till din fördel och ta hjälp av vad andra människor kan bidra med. Det som man ofta inte tänker på att de du har att erbjuda är kanske vad andra människor saknar för att själva ta sig framåt. Underskatta därför inte dina kunskaper, work with it, ta dina chanser när de dyker upp och du kommer ta dig framåt!

e2e5315aa1abafb41a600ba2fba6652f