Allt Hänger på Dig

Nu på sistone så har jag märkt att jag är en person som förlitar mig väldigt mycket på folk i min omgivning. jag litar alltid på att någon ska ge mig en extra skjuts så att jag kan göra det jag vill, att någon ska hjälpa mig dit, få mig att börja som att de ska plana ut en väg för mig att gå. Jag gillar faktiskt inte den egenskapen då jag alltid har sett mig själv som en väldigt självständig och självgående tjej. Någon som kämpar för det jag vill ha och som vill klara allting själv. Men idag slog det mig, jag vill för det mesta alltid att någon ska ge mig en spark i rumpan så att jag kan börja med det jag vill.
Ta min träning till exempel. Jag älskar att träna på morgonen innan jobbet, men jag går inte upp tidigare för att spendera 1-2 timmar på gymmet just nu då min pojkvän har semester och därför inte går upp så tidigt. Varför kan jag inte bara gå upp tidigare själv så att jag får träningen gjord? Att älsklingen går upp tidigt för jobbet såg jag nog som en extra hjälp för mig att ta mig iväg, han var det som höll igång min morgonträning, inte mig själv utan det var tack vare honom som jag kom upp och iväg. Så varför kan jag inte bara ställa larmet lite tidigare, gå iväg till gymmet och sedan åka till jobbet? Allt hänger ju trots allt på mig, på er, för att göra det som ni själva vill. Vill jag träna på morgonen så får jag faktiskt se till att få in den rutinen själv för det är ändå mitt ansvar att den blir gjord. Inte Alex. Det är precis samma sak när det kommer till min företagsidé som jag inte lyckas komma igång med då jag inte vet hur jag ska bygga ihop det. Jag väntar på att jag ska hitta någon som kan göra det åt mig, men varför experimenterar jag inte hemma för och försöker hitta en lösning själv?
Du kan inte förlita dig på att någon annan ska hjälpa dig med det du vill, som ska få dig att börja med något och visa dig vägen, det är trots allt du själv som måste bestämma dig för om du vill det eller inte och inse att vill du att något ska hända så måste du själv göra något för det. Vill jag komma igång med träningen så får jag ta mig i kragen och gå upp tidigare, vill jag sätta igång alla kugghjulen med min idé så får jag börja experimentera mig fram, vill ni något speciellt så får ni sätta igång att själva jobba för det. Allt hänger i slutändan på dig för det är dig det handlar om. Ingen annan än dig själv kan ta dig igenom ditt liv. Punkt!

images (4)

2 Comments

  1. Helt sant, man måste bara köra med sig själv ibland. Vill du ha någon att bolla företagsidéer med så ställer jag gärna upp! Bara att skicka ett mejl eller någonting. 🙂

    • Ja men precis, ibland så måste man bara go for it, lita på sig själv och inse att vill man få saker gjorda så får man jobba för dom själv 🙂 man får sparka sig själv i baken haha ^^ Men vad kul, det ska jag absolut göra 😀 kram kram