Din Glädje Är Viktigast

Något som jag brukar tyngas ner av är allt som jag ”borde” göra, eller sånt som förväntas av mig bara för att jag är ung vuxen i dagens samhälle. Känner ni igen det lite i er själva, allt som du SKA göra bara för att du är ung som att du SKA ut och festa, du SKA ha planer på midsommar (som ett exempel), du SKA hitta på saker hela tiden, SKA SKA SKA! Alltid är det något vi SKA för att det är det som samhället har sagt åt oss, men om man ser inom sig, vad är det egentligen som gör DIG glad? Inte dina vänner, inte samhällets förväntnigar, utan dig själv. Vad är det DU ska göra för att själv bli glad? För när allt kommer omkring så är det vart du hittar din glädje som är det viktigaste, vad det är som gör dig glad, som får dig att känna dig trygg och som får dig att våga vara den du är. Allt för ofta så får jag en känsla av att allting vi gör (kanske inte allting, men en stor del av vad vi gör), gör vi för att vara andra till lags. ”Jag följer med på det här för att göra dig glad men egentligen så vill jag göra det där”. Känner ni igen det? Man gör saker för att det ska se bra ut för andra och för att göra sin vänner och samhället glad. Sjukt.
Det man måste förstå för att våga bryta sig ifrån det som man tydligen SKA göra för att göra det som man VILL göra är att inse att alla är olika. Alla har olika intressen, alla har olika hobbys, alla ser nöjen i olika saker och alla har olika prioriteringar. Det finns ingen färdigskriven manual på hur man ska leva sitt liv, utan alla har sina egna riktlinjer för vad som funkar för dem och som inkluderar sin källa för glädje. Tänk på dig själv, det må låta egoistiskt men du är den viktigaste personen i ditt liv och därför ska du ta hand om dig utefter det. Din glädje är viktigast så strunta i allt som du BORDE och SKA göra för att passa in i samhällets mall, utan gör det som får DIG att må bra, som gör DIG glad <3 ladda ned