Förbjudet Att Trycka På Den Röda Knappen

Känner ni igen det? Det där förbudet att trycka på knappen, det får man absolut inte göra men något som lockar en mer än någonsin. Just förbudet lockar, det triggar igång hjärnan att vilja det mer och mer, det förbjudna är spännande, något som helt plötsligt blir något svårt att hålla sig ifrån. Känner ni igen det? Det tror jag många av er gör, för det är exakt samma sak man säger till sig själv när det kommer till kosten. Jag ska sluta äta godis från och med idag. Vad tror ni att ni kommer sukta efter 24/7, som ni bara måste ha för det har helt plötsligt blivit något ”förbjudet” i ditt vardagliga liv. Ett förbud väcker att enormt starkt ”jag vill ha”-begär, därför är ett förbud mot en specifik mat det dummaste du kan göra om du vill minska ner det. Trust me, jag har gjort det många gånger själv där jag har sagt åt mig själv att jag inte ska äta några mer bullar eller kakor, kände mig duktig som kanske höll i det under en vecka men suget efter att få äta en bulla var jobbig. Olidlig, jag ville bara äta sött mer än någonsin, den där bullen snurrade runt i mitt huvud mer än när jag tillät mig att äta det när jag ville. Så att säga att jag inte får äta den där kanelbullen har precis samma effekt som den där röda knappen du inte får trycka på. Du kommer helt enkelt vilja äta/trycka på den mer än någonsin.
Så hur ska man göra då, för att minska ner på det där man själv anser är onödigt i kosten eller som man vill utesluta helt och hållet? Jo, minska ner på det bara, det är inte så mycket svårare än så. Är ditt mål att exkludera det helt ur din kost så är det bästa sättet att successivt minska ner på det så att man sedan kan ta bort det helt. Jag har som mål att bara äta bullar och kakor till helgen, men vill ändå kunna äta det när suget faller in, för jag tror mer på att äta det man vill, när man vill fast med måtta, än att ha specifika dagar när man får äta. Men det viktiga är att inte förbjuda sig själv för då kommer du bara vilja äta det, och det kommer sabba mer för dig än du tänkt.
eatery

2 Comments

    • Hej 😀
      Så kul att du tycker det, vad glad jag blir 😀 Ja men absolut, gör det, ibland så kan man behöva en liten påminnelse då kosten gärna shiftar lite då och då 🙂
      kram kram