Jag Fick Ett Diplom

Hihihi den ska jag sätta upp på väggen ^^ Nää inte riktigt, men lite kul ändå att man fick ett litet diplom eller en liten ”bekräftelse” på att man har gått kursen och känner sig förhoppningsvis förstådd över det vi har gått igenom idag 🙂
Det var mycket att gå igenom, mycket ord, förklaringar, avtal hit och dit, men summan av kardemumman är ändå att jobbar man inom handel (butik eller lager) så är det faktiskt otroligt bra och viktigt att vara med i facket. Det blir en trygghet för dig som anställd att veta att om någonting händer eller inte går rätt till på jobbet med t ex. löner, ditt schema, avtal osv, så har du en plats att vända dig till som står på din sida och vill hjälpa dig genom situationen. Som medlem får man även olika förmåner som hemförsäkring, man får gå kurser (som ger en ekonomisk ersättning), man får svar på sina frågor om t ex. sin anställningen, vad man kan kräva osv, man får ekonomiskt stöd vid arbetslöshet (om du även joinar a-kassan) eller ersättning om det av någon anledning blir strejk. Det finns många bra fördelar med att gå med i facket (oavsett vilken bransch man än jobbar i), jag anser att tryggheten att alla handels medlemmar är där för att tillsammans få ett så bra avtal och yrkesliv som möjligt är det bästa, vi betalar visserligen en månadskostnad men den säkerhet man får är värt det. Det är trots allt din rättighet på arbetsmarknaden som det handlar om 🙂
20150428_181814