Glöm Inte Att Leva I Nuet

Att tänka på sin framtid är viktigt. Tänka på vilken karriär man vill göra, vart man vill flytta, vart man vill jobb osv. Att planera och tänka igenom hur man vill att sin framtid ska vara är otroligt viktigt för att i god tid kunna t ex. börja spara eller göra dom nödvändiga valen för att kunna ta sig dit. För det handlar ju trots allt om ditt liv. Men oavsett hur viktig framtiden är så är nuet, idag minst lika viktig, men som faktiskt i många fall inte får den uppmärksamheten dagen förtjänar då alla ständigt är på jakt efter det som ska komma i framtiden.
Att stanna upp och tänka på vad dagen har gett en, att kunna känna tacksamhet för det man har idag är en lyx som man borde unna sig oftare, för det som händer idag är ju också en del av din framtid, det är en dag närmare, en dag där du kanske har gjort val för att ta dig just ett steg närmare din slutdestination. Men det handlar inte bara om att stanna upp i nuet för att tänka på vilka steg man tar mot sin framtid utan även att uppskatta det man har och kan göra idag. Det du har idag har du kanske inte imorgon, du kan aldrig veta vad som kommer hända imorgon så därför ska du inte ta det du har idag för givet och inte uppskatta det. Kan du springa, så gör det, har du vänner att umgås med, så gör det, har du en familj som du älskar, visa det. Ta vara på de möjligheterna du har idag, du lever i nuet så därför ska du ta vara på nuet och inte alltid tänka ”det där kan jag göra/se/visa sen”. Om du ger dig själv tillåtelsen att vara tacksam för dagen du vaknar till, suger åt dig allt som händer under dagen, känner det och upplever det, så kommer det göra dig rikare då du inte måste rusa till slutet och missa allt som händer på vägen. Det kommer göra dig nytta, att känna tacksamhet för att t ex. solen äntligen visar sig efter en mörk och lång vinter ger upplopp för sina ”ta vara på solen” känslor, man stannar upp och njuter av värmen då det var ett tag sen man såg den och man vet att det kan komma en period när den försvinner igen. Man lever i nuet med solen och värmen. Varför kan man inte känna så om allting i livet? Ta vara på varje dag då man inte vet om det man har kommer försvinna?
yesterday-is-history-tomorrow-is-a-mystery-today-is-a-gift-thats-why-they-cal-it-the-present