Havreplättar

Är så otroligt gott!! 😀 God morgon på er, eller snarare god förmiddag, hur mår ni idag? 🙂 Jag mår bra, vaknade dock med världens dunkande huvudvärk imorse som fortfarande håller i sig men hoppas att lite mat och vätska hjälper. På tal om mat så tillagade jag precis några riktigt goda plättar, lite nyttigare plättar fyllda med protein, kvarg och havre som smakar väldigt gott, blev positivt överraskad 🙂 Då jag är på jakt efter bra mellanmål så ramlade jag över ett recept på bra plättar inne på Axa.se som passar bra till oss som tränar och även vill ha ett nyttigt alternativ till de klassiska plättarna, och detta är resultatet 🙂
Dessa innehåller:
2 ägg
0,5 dl mjölk
1 dl havregryn
125 gram kvarg
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked bakpulver
1/2 kryddmått salt

Vispa först ihop ägg och mjölk, tillsätt sedan kvargen och vispa tills alla klumpar löses upp så att det blir en slät smet. Tillsätt de resterande ingredienserna och börja sedan steka härligt gyllenbruna plättar (det blir ca 8 stycken). Tänk på att det går väldigt fort att steka dessa så håll koll så ni inte bränner dom 🙂 Till plättarna kan ni ha färska bär, någon smaksatt kvar eller bara äta dom som dom är, mums!
2015-02-27 12.28.53
Mums med havreplättar, jag valde att äta mina med hallon och lite florsocker på toppen, och dricka té ur min kinototailmug från Formofunktion.com
2015-02-27 12.29.07
2015-02-27 12.28.32
2015-02-27 12.29.33