Hej, Hur Är Det?… Jo Det Är Bara Bra

Ni vet den klassiska och nästan helt ”obligatoriska” hälsningsfrasen man yttrar så fort man träffar en bekant, vän, familjemedlem eller kanske en kollega, någon man känner i alla fall men även vissa fall någon man kanske inte känner? Man säger ”Hej, hur är det?” och får faktiskt till 99% till svars ”jo det är bara bra.” Inte för att det är några tokigheter, men svara nu ärligt, när ni svarar på den frågan, är det verkligen så bra som ni säger? Jag vet inte varför men att i den situationen verkligen berätta hur man känner är otroligt svårt, man kanske känner sig väldigt ledsen men säger trots det att allting är bra, varför gör ni det? Jag ska inte ljuga med att säga att jag inte gör likadant, det är nog en sorts vana, man säger den frasen för att vara artig, men det ligger egentligen något mer i det man säger för när man frågar sin vän hur är det när man möts för en fika så vill man ju veta hur det är, på riktigt. Man ska inte känna sig dålig eller jobbig om man bestämmer sig för att säga t ex. ”nej det känns faktiskt lite surt just nu, har det lite jobbigt på jobbet som tar all min energi”, för vem har inte känt så? Alla känner sig nere någongång och att få dela den ”dippen” med någon, ha någon där som kan lyssna betyder så mycket. Personen frågar trots allt hur det är med dig, så varför ska du ljuga och säga att allting är bra om det egentligen inte är det? Jag vet, jag vet, som jag nämnde ovan så säger man mest den fraser som på rutin, det är något man säger när man träffas för att vara artig, så därför känns det lite extra ”fel” att svara ärligt, men det finns inget som är fel med att berätta hur man känner. Släpp ut det, håll det inte inom dig, så nästa gång du träffar en vän eller kollega och ni säger ”hej, hur är det?”, svara ärligt om hur du känner. Du kommer bara vinna på det!
anXLLeo_460s_v1