Köttgryta

Idag så kände jag för att fixa något annat till matlåda än det vi alltid lagar – kött med ris eller potatis. Det är riktigt gott men lite variation är ju ändå alltid kul, vill ju inte föräta mig på kött då jag älskar det så mycket. En riktigt god och saftig köttbit, med pommes, en god sallad och rödvinssås eller bearneassås har en plats i mitt hjärta, love it!! Så, därför så kom jag med förslaget att göra en köttgryta för en gång skull, en gryta som ändå går snabbt och är relativt enkelt, så jag sökte runt lite på google och ramlade över denna, väldigt enkel och resultatet blev helt okej när jag smakade av det. Hoppas bara det smakar gott efter en tur i mikron imorgon 🙂
Du behöver för 2 portioner:
2 bitar av valfritt kött.
Ca 1/2 gullök
1 (jag brukar alltid ta fler ^^) vitlöksklyfta
1 dl cream fresch
2,5 dl kokbar grädde
Salt
Peppar
2 msk soya
2 tsk sambal oelek

Hur man genomför denna rätt är även busenklet. Du skär köttet i lagom stora bitar, bryn det i rikligt med matfett så att dom får en fin gyllenbrun färg innan du tillsätter löken, viktlöken, cream freshen och grädden. Blanda lite så att alla klumpar löses upp och tillsätt sedan soyan. Låt det puttra lite innan du tillsist tillsätter sambaln oelek och krydda efter smak och tycke, låt det sedan dra sig i några minuter. Sen så är det klart 🙂 Vi valde att servera potatisklyftor till grytan men kör på det ni känner för, hoppas det smakar bra ^^
2015-01-28 19.23.05
2015-01-28 19.23.21
2015-01-28 19.23.36
2015-01-28 19.23.50
2015-01-28 19.24.03
2015-01-28 19.24.15
2015-01-28 19.24.28