Även De Små Stegen Gör Stor Skillnad

Det man ofta brukar höra när strävar efter sina mål är att man anser att de små, lätta, icke ansträngande stegen som känns mer som ett steg bakåt än ett steg framåt, är verkningslösa för att nå sina mål, att man inte ens är i närheten av att nå mållinjen. Men har ni tänkt på att även om det var ett litet steg, att ni vågade skicka iväg det där mailet till företaget eller att ni vågade säga hej till den där personen du har försökt få kontakt med, anser ni inte att det är ett framsteg? Ett litet steg som ändå ger en stor betydelse för det som komma skall? Man får inte underskatta de små stegen, för även om det är ett litet steg så är det ändå ett steg framåt, ett val du har gjort för att ta dig vidare på din resa och en handling som gör att du kan fortsätta. Tänk såhär, bara för att du inte gör den stora ”hel omvändningen” på en dag som gör att du får ditt drömjobb, att du vågar göra si eller så, eller att du klarar av dina studier, så innebär inte det att du fortfarande står och stampar på samma plats. Allt kan inte hända pang bom på en gång, ibland tar man stora kliv men ibland även små kliv men dom stegen gör att du tar dig ur ditt lätt nedstampande hål och tar dig vidare.
Allt du gör spelar roll, men det glömmer man lätt bort i sin strävan efter att lyckas med allting på en gång. Så därför vill jag, när ni lägger er för att sova om kvällarna och när ni snabbt går igenom er dag i huvudet innan John Blund hälsar på, tänk efter på vad du har gjort och förstå att du har tagit många steg mot dina mål, stora som små steg, men det är några steg. Klappa dig på axeln och var stolt över vad du har gjort, du är ju hur duktig som helst som kämpar för dina mål varje dag, som tar dom där stegen mot mållinjen och som inte ger upp. Du är en riktig kämpe, keep up the good work och se de små stegen som det största avgörandet i din resa.
Even the smallest paintbrush can create a beautiful painting in the end, one line at a time.
paint