NyårsPepp

Varför inte börja det nya året med att peppa varandra? 🙂 Eller att jag i alla fall ska peppa och inspirera er lite och det jag tänkte prata lite om är nyårslöften. Vad jag förstod det som när ni svarade på min fråga i lucka 21 i min julkalender är att ni är väldigt många som har nyårslöften, det mesta inom träning och att bli hälsosam vilket är bra, men då vill jag fråga er ännu en sak: Varför har ni angett dessa nyårslöften för 2015?
jag tycker att det både är bra och dåligt att bestämma några löften som man ska påbörja och försöka hålla när det nya året väl har börjat, ett nytt år innebär ju en nystart så då är det en perefkt tidpunkt att t ex. börja träna mer, äta nyttigare, sluta röka, bli mer aktiv inom något eller vad det nu kan tänkas vara, och det är bra att man ger det löftet till en själv att göra dessa förändringar, men har ni gett er själva dessa löften för att ni VILL göra förändringen eller för att ni MÅSTE göra den förändringen? Jag brukar alltid känna att om man tvingar sig in i något så blir det sällan bra, man har inte hjärtat med på resan, man är inte engagerad och man bryr sig inte om man faller tillbaka i samma gamla vanor, men om man däremot gör det för att man vill så brukar det gå. Ni vet väl vad som brukar hända med dessa så kallade löften? Dom faller sönder efter bara någon månad och ni känner er dåliga och misslyckade som inte klarade en sådan ”simpel” sak som att sluta eller påbörja något. Därför tycker jag dessa nyårslöften är dåliga, för om du verkligen ville ta tag i dessa förändringar så hade du påbörjat den resan redan innan det nya året.
Vill du börja träna vid nyåret för att du vill, så gör det. Känner du dig tvingad att börja träna för att du måste, gör det inte. Vill du sluta äta godis osv för att du har tröttnat på det, gör det. Känner du att du måste ge dig ett godiförbud för att bli mer hälsosam trots ditt enorma sötsug, gör det inte. Du ska göra det du blir glad av, och ett påtvingat nyårslöften är inte svaret. Du ska känna innerst inne att du verkligen vill det här, att du vill göra den förändringen i livet och göra det som du tycker är kul och kanske har längtat efter att få pröva på Det man verkligen vill i livet brukar faktiskt lösa sig!
Istället för att säga: ”jag måste göra si”, ”Jag måste göra så”, ”Jag måste göra si och så”, tänk istället på saker som betyder mer för dig och som du verkligen vill göra, t ex. jag vill lära mig spela trummor, jag vill gå på standup, jag vill lära mig göra en daiquiri, jag vill gå på en konsert/festival, jag vill njuta av varenda dag. Ja vad som helst, vad vill ni verkligen göra under 2015? Sätt upp dom målen som ”löften” istället för dom som ni känner er tvingade till att ha på er ”nyårslöftens” lapp, för då kommer ni få ett helt fantastiskt 2015, det lovar jag er! 😀
Happy 2015 på er, nu gör vi det här året till det bästa hittills!!
nyårspepp

One Comment