Julkalender Lucka 13

Sankta Lucia, ljusklara hägring… glad lucia på er, vad ska ni göra för att fira denna juliga dag? Sätt lite glitter i håret så kommer ni ge en extra fin stämning, och här kommer min 13e lucka som säkerligen kommer ge mer julstämning 🙂 I dagens lucka kan ni vinna en brun liten mobilväska som man bland annat kan hänga runt halsen och så kan ni vinna ett silverarmband, bra va? 🙂

För att vara med och delta, gör följande:
1: Berätta vad ni gör för att fira lucia idag. Går ni ett lucia tåg, gör ni ingenting, firar ni med en massa julbak? Berätta 😀

lucka 13

19 Comments

 1. Åh! Lucia är verkligen en av mina favoriter under jul. har under hela min uppväxt fram till 18 års ålder deltagit i tjugotal luciatåg varje år men nu är jag äldre och den tiden är över men jag saknar det verkligen! Stämningen, ljusen, vackra röster och lugnet! I år sitter jag fast på en liten ö i Norge och kommer vara här en vecka till på jobb, så tyvärr får jag inte möjlighet att se något luciatåg i år.. Är jättegärna med och tävlar!
  Hoppas du får en fin dag!

 2. Jag skulle gärna vilja se luciatåget på tv och sen gå till nån kyrka ikväll. Men just nu renoverar vi hemma. Så jag sitter med min tremånaders kille i byggdammet utan tv och är sjukt sliten 🙁

 3. Idag firar vi lucia på inget speciellt sätt mer än att kolla på det på tv´n. Vi firar på måndag då sonen har sin lucia på förskolan.

 4. Min sambo är i väg och jagar nu hela förmiddagen så jag tänkte göra mig lite luciafin nu tills han kommer hem och sedan har vi tänkt baka hela eftermiddagen – lussekatter, knäck och någon kola som han ville testa! 😀

 5. Vi bakar saffransmuffins och mini pepparkakscuocakes idag. Lyssnar på julsånger också 🙂
  Ha en härlig lucia!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

 6. Jag ska jobba ikväll på ett serviceboende. Är så mysigt att sitta på kvällen så se luciafirandet på tv med de gamla och dricka glögg och äta lussebullar och pepparkakor. De gamla uppskattar verkligen våra gamla jultraditioner såsom lucia. Mvh Eva

 7. Jag vill vara med. Här på skolan firade vi lucia igår faktiskt, med luciatåg och pepparkakor. Idag har vi haft genrep (trots att alla normala skolbarn inte går i skolan på helgen – folkis…) och imorgon är det premiär. Ikväll har en klasskompis en spelning med sitt band som vi ska åka och kolla på. Resten av luciadagen ska jag spendera med att se ikapp alla avsnitt jag missat av julkalendern och äta god mat!

 8. Idag har vi varit och tittat på fint Luciatåg som vår dotter gått med sitt fotbollslag. Tre av barnen leker…

  Jag tycker man ska mysa och inte stressa ihjäl sig. Hellre en pigg glad mamma med köpemat till jul än allt hemlagat och trött och grinig mamma.

 9. Supesnygg mobilväska, den har jag gärna runt halsen till solbrända ben i sommar, och till mer vita ben nu i vinter 😀

  Dagen kommer att spenderas tillsammans med familjen och julfika. Det blir en kväll när alla släpper sina saker och umgås tillsammans, brukar oftast bli att vi försöker komma överens om någon julfilm att se för att få igång julstämningen 🙂

 10. Jag är gärna med. Idag har vi haft en mysdag hemma. Frossat i hemlagade knäck och pepparkakor och tittat på en massa julfilmer. Inga måste idag, bara avkoppling 🙂

 11. Jag och bonusdottern har gjort pepparkakshus, bakat flera sorters kakor och klätt julgranen

 12. Vi tittade på torget på den lokala lucian. Sen hade vi tvn på med luciafirandet i bakgrunden när vi lattjade med barnen. Så mysigt!

 13. Varit på julmingel med ack så mycket gott och lussat med lille sonen för min Mormor som är 92

  Glad Lucia!

One Ping

 1. Pingback: