Var Glad För Det Du Har

Kommer ni ihåg för bara någon dag sedan när jag sa till er att ni ska stanna upp och tänka efter hur ni verkligen har det, att uppskatta allting ni har och inse att ni har så mycket att vara glada över? Bra om ni kommer ihåg det, men det är något man ständigt måste påminna sig om då det lätt faller i glömskan i en värld där man alltid tror att om man har mer, mer och mer, så är man lyckligare. Det är ett hål man inte får falla ner i, lycka och välmående handlar inte om hur mycket pengar man har på kontot, hur mycket prylar man äger, hur stort hus man har, om man har den senaste Iphonen eller hur många facebook”vänner” man har, eller om man skulle ha det ena och det andra, saker man tror man ”behöver” för att bli något bättre. Allt detta konsumerande, ha-behov och tro om att mängden materiella ting man äger kommer göra en lycklig och så att man känner sig glad och mår bra, men så är det inte, lycka handlar om något helt annat och det är något man måste känna mer tacksamhet över. Man kan inte köpa lycka för pengar, inte långvarig lycka i alla fall, och man hör ofta om att dem personerna som är rikast till rikedom egentligen är dem fattigaste till allt annat. Om du verkligen tänker efter, vad behöver du egentligen för att må bra och känna dig glad? Det ni, alla därute, inklusive mig själv, måste göra är att stanna upp och verkligen se på ert liv och inse att ni ar så mycket att vara tacksamma över och må bra av. Har ni en familj, har ni en relativt god hälsa, har ni en fin vän, har ni en specifik plats att gå till varje dag, har ni drömmar, har ni humor? Ja, allt möjligt man kan vara tacksam och glad över i sitt liv, saker som betyder så mycket mer än det materiella, tänk på alla dom sakerna och lev på dom, det är er källa för lycka och att må bra inombords!
Därför tycker jag vi gör såhär, till det här inlägget får alla skriva 3 saker ni känner tacksamhet för idag, bara 3 ynka saker som har gjort er glada, det kan vara allt från det goda morgonkaffet ni drack imorse, att ni lyckades hinna klart med en skoluppgift i tid eller att ni fick ett trevligt hej från busschauffören på väg till skolan/jobbet. Man kan känna tacksamhet och glädje för allt möjligt och det är dags att vi börjar påminna oss om dom.
Mina 3 saker för idag är:
1. Jag kunde ta en långsovmorgon idag och passa på att få en mysig start på dagen innan jobbet, med dusch, lång frukost, se på lite Sex And The City och bara ta det lugnt.
2. Att ni är så många som uppskattar min julkalender.
3. Att jag har en sån fin familj och pojkvän som stöttar och hjälper mig med bloggen så att den kan bli ännu bättre.
mmfmfmf

One Comment

  1. Tack för ett jättefint och så sant inlägg
    1 Att posten kom i tid.
    2 Lyssna på när min son spelar piano.
    3 jag har fått julpyntat lite mer.