KOBE-Biff; Världens Dyraste Kött

God morgon, god morgon, eller jag kanske ska säga god eftermiddag från den del av världen jag sitter i då klockan är lite över halv 1 här. Vi sov lite länge idag då vi var uppe till väldigt sent inatt då vår plan var att gå till den kända fiskmarknaden i Tsukuji, det är en väldigt stor och populär turistattraktion så det ville vi inte missa 🙂 För att ha en möjlighet att komma in till auktionsområdet så var vi tvungna att vara på plats runt 4-4:30 tiden på natten då dom bara tar in 120 personer för att få se tonfiskauktionen så det var verkligen först till kvarn som gällde haha 🙂 Vi kämpade verkligen med att hålla oss vakna, så vid kvart i 4 tiden så klädde vi på oss och gick ner till hotelldisken för att fråga lite om vart exakt marknaden ligger, men kan ni gissa vad han säger då?? ”Det är ingen fiskmarknad idag…..” Gaahhh så vi kämpade med att hålla oss vakna helt i onödan 🙁 Så vi behövde sova ut lite idag så att vi orkar med allt vi har planerat in, som att åka till den stora parken i Ueno, gå på Pokemon museeum med det visade sig att det bara var ett center…. jaja vi får se 🙂 ), gå till kejsarens tempel och shoppa, as allways 🙂
Gårdagskvällen var också väldigt mysig, och lyxig framförallt, för vi åt ett väldigt speciellt kött till middag igår vid hotellrestaurangen som hade en helt underbar utsikt över Tokyo från 35e våningen, ett kött som ger en ordentlig dos av lyx; nämligen världens dyraste kött KOBE-biff. För er som inte vet vad det är så är det ett kött som kommer ifrån tjurar som i princip har blivit behandlade som gudar under hela sitt liv. Dom har blivit masserade, ätit väldigt god och bra mat, lyssnat på musik och fått ett bra liv. Detta har resulterat i detta kött, som ska vara det godaste och det dyraste man kan hitta i världen. Ja man får ju inte mycket kött för summan man betalar, men vi kände att vi måste ju för tusan smaka det när vi ändå är här haha 😀 Lite lyx måste man ju ha i livet, man måste alltid unna sig saker, man lever bara en gång och vi jobbar på och kämpar på så mycket i våra liv så det är det en självklarhet att man ska unna sig saker, oavsett om det handlar om dyr mat eller shopping, ge er själva belöningar 😀 Vi åt i alla fall köttet som Sukiyaki, det innebär att man kokar köttet och grönsakerna i en kastrull framförsig på bordet, men man kan ju äta det grillat eller stekt också, och vi fick 3 ”slices” eller vad man kan kalla det, var. Någon trerätters meny verkade vi ha fått också, så vi åt lite soppa och grönsaksblandningar innan the main dish anlände, sen efterrätt på det som bestod av frukt. Men köttet då, hur var det? Köttet var väldigt gott, det smalt i munnen och hade en lite annorlunda köttsmak, på ett positivt sätt haha 🙂 Tror det sög åt sig safterna från alla grönsaker och buljong som fanns i kastrullen, men köttälskare som jag är så gillade jag det väldigt mycket 🙂 Men vi har inte got enough än, vi vill nämligen testa på en grillad KOBE-biff för att se hur smakerna är då, har för mig att älsklingen sa att det kostade typ 40 kr per gram… hahaha mycket mat för pengarna haha då får man verkligen äta småååå smååå tuggor 😉 Haha jag åt även så mycket under middagen att jag blev så proppmätt, men vi kände för att lyxa till det lite till så vi beställde in en flaska rose som vi delade på medans vi njöt av utsikten, varandra och hela Tokyos charm ^^ Lite fulla och glada så gick vi sedan till 7-Eleven och köpte lite med dricka, japp man kan köpa sprit på en vanlig 7-Eleven haha och lite kakor då jag var sötsugen haha 🙂 Tja sen vet ni ju resten med att vara vaken hela natten, men det var ändå en bra kväll och natt, och nu gör vi oss redo för dagen, eller var säger ni? 🙂
2014-09-23 13.44.31
2014-09-23 13.44.45
2014-09-23 13.45.01
2014-09-23 13.45.14
2014-09-23 13.45.28
2014-09-23 13.45.43
2014-09-23 13.45.56
2014-09-23 13.46.11
2014-09-23 13.46.22
2014-09-23 13.46.35
2014-09-23 13.46.48
2014-09-23 13.47.02
2014-09-23 13.47.14