Okinawa Dag 1

Heeeeeej, jag är lite osäker på om vi har vårt Wi-fi gratis eller inte här på hotellet men vet ni vad? Jag struntar i vilket och bloggar på ändå, vill ju inte glömma er och det kan ju inte kosta så jättemycket extra:) Men hur mår ni mina fina läsare? Har ni det bra hemma i Sverige eller vart ni än befinner er i världen? 🙂 Jag har det otroligt bra här i Okinawa så jag njuter på för fullt 🙂
Igår så hade vi vår första riktiga dag här i Chantan (jag räknar från den dagen vi vaknade från vår första natt på hotellet haha:) ) och planen för dagen var att åka till en strand i närheten, Araha Beach heter den, för att bada och njuta av det turkosa vattnet och ta vårt första dopp för semestern. Så otroligt skönt det var, varmt och så härligt 😀 Det ärså snällt av hotellet som erbjuder gratis skjuts i små golfbilar till de närliggande stränderna, det kan man kalla service ^^ Till stranden så hade vi med oss våra snorklings equipment (masken och snorkeln) men av någon anledning så fick man inte snorkla så vi fick simma runt med bara masken istället, men det funkade det också 🙂 Vi såg dock inga roliga fiskar, bara klassiska små fiskar som typ finns överallt haha men det var coolt att kunna se ordentligt under vattnet 🙂 I den värmen vi har i Okinawa så kände vi efter lite plaskande att det var dags att svalka oss med glass eller smaksatt is som vi hittade, ni vet såna där ”snow cones” som är om en slushie som inte har blivit tillräckligt blandad, gott var det i alla fall, jag tog med smak av jordgubb och den svalkade så skönt 🙂 I förra inlägget pratade jag om att vi skulle åka fallskärm bakom en båt om ni kommer ihåg, så det bokade vi direkt efteråt och efter lite mer badande så var det dags att ta sig ut med båten för att flyga upp i luften 🙂 Alltså GUUUUUD så underbart härligt och kul det var haha det var hur kul och spännande som helst 😀 Var lite pirrig i magen innan vi åkte upp men när man såg utsikten och flög omkring så njöt man bara 😀 Har ni inte gjort en sån aktivitet så GÖR DET, lätt något av det roligaste och oväntade jag har gjort på länge! 😀 En mindre rolig sak är dock att….. JAG HAR BRÄNT MIG SOM FAAAAAN, ÄR RÖD SOM EN KRÄFTA OCH DET GÖR SVINONT!!! 🙁 Jag som trodde jag hade smörjt in mig men solen är otroligt stark och när man leker runt i vattnet så märker man inte av det… så glöm absolut inte solskyddet, bada i det så ni inte bränner er, för det är inte fint…. jag måste liksom gå i långtröjor för att inte utsätta mina brända områden för sol hahaha illa ^^ men men, bara att gilla läget 🙂
Kan ni gissa vart vi åt middag? Eller det kanske ni inte kan gissa haha, men vi åt på en liten restaurang som hade de klassiska japanska borden där man sitter på golvet och äter vid ett lågt bord haha det var så mysigt att sitta så, som att man blir mer delaktig i kulturen 🙂 Har även blivit såååå mycket bättre på att äta med pinnar, så jag ser inte helt turistig ut när jag äter längre, yeeey 🙂
P1020719
P1020723
P1020724
P1020727
P1020733
P1020741
P1020746
P1020749
P1020752
P1020755
P1020767
P1020769
P1020776
P1020778
P1020783
P1020801
P1020806
P1020810
P1020813
P1020814

One Comment

  1. Äntligen. Vi här hemma går och längtar efter dina inlägg. Så modiga ni är. 🙂