Göra Sin Röst Hörd

Okej, som ni säkert vet så är det snart dags för val, stunden och tillfället när vi kan få göra vår röst hörd över hur vi vill att Sverige ska styras de nästkommande 4a åren, ett väldigt stort ansvar som jag tycker att alla som har möjligheten att rösta ska ta vara på. Tänk på att vi faktiskt har ett demokratiskt land där vi får vara med och påverka, mer än vi tror så varför slarva bort den möjligheten? 🙂 Jag däremot är varken intresserad eller insatt i den politiska världen, det har liksom aldrig varit något som jag har brytt mig om, kanske pga att jag inte alltid har förstått vad partierna har diskuterar och står för, att det har varit så komplicerat för min lilla hjärna att förstå (haha) så det har resulterat i att jag inte har en aning om vad jag ska rösta på. Av vad man har sett och hört så verkar ju ändå alla partierna ha punkter som man gillar och som tilltalar en, men då alla dom punkterna är utspridda över alla partierna så blir man ju mer kluven, vems resterande punkter tilltalar mer än de andras? Det hade varit så mycket bättre och enklare om man kunde lägga ihop alla de bra punkterna i ett nytt parti, Emilias parti kan det få heta då haha jag skulle lätt bli nästa statsminister då haha 😉 Nej men skämtosido, denna förvirring och min oförståelse över de politiska frågorna har gjort mig så osäker på vad jag ska rösta på, jag vill ju göra min röst hörd men då vill jag även känna att jag gör min röst hörd genom att rösta på det rätta partiet för mig. Alla partierna vill bra saker, men det gäller att scanna deras dåliga saker för att avgöra vilket som är bäst. Men ni får inte glömma att rösta på det ni vill, rösta inte på ett parti för att din kompis säger åt dig eller för att din familj säger åt dig, utan du ska få göra din röst hörd, din röst och ingen annans. Vill du rösta på Moderaterna, så gör det, vill du rösta på Folkpartiet så gör det, men bara du röstar utifrån vad du vill så kommer du känna inombords att du har gjort en påverkan för att få den framtiden som precis du vill. Glöm inte det, det är din röst, bara din! För min del så blir det att förtidsrösta då jag är i Japan den dagen då valet ska ske, vilket ger mig ännu mindre betänketid haha… Gaaaah shit jag vet inte, det här är andra valet jag får rösta i men jag var inte så mycket klockare för 4 år sedan heller, snarare lika förvirrad och vilsen i alla politiska frågor som nu haha jag får helt enkelt göra den där valkompassen inne på aftonbladet och göra en sista research av partierna innan jag bestämmer mig. Har ni listat ut vilket parti ni ska rösta på? Är det här även första gången många av er får rösta? Är ni spända över att få vara en del av rösten som röstar för Sveriges framtid? 🙂
gdgrgr