Det Gick inte

Hej och god morgon alla fina, jag hoppas att ni mår så mycket bättre än vad jag gör, för idag är jag väldigt deprimerad. Jag känner mig besviken på mig själv, arg och frustrerad. Dykningen igår gick inte bra alls, inte ett dugg. Allt blev fel redan från första övningen, och sen gick det bara utför. Jag fick panik, blev frustrerad över att jag var den enda som inte förstod eller lyckades genomföra övningarna, jag kände mig så dum i huvudet. Jag lyckades inte ens genomföra de mest enkla övningarna som att skapa neutral flytkraft under vattnet, jag bara snurrade runt och fick panik över att inte ha kontroll över kroppen, jag lyckades inte tömma min mask när man fick vatten i den, men det brast för mig när vi skulle ta oss ut till den djupare delen i poolen med hjälp av fenorna. Där tappade jag all kontroll och där brast det, jag kände bara ”att jag kommer inte klara det här”. Så jag simmade till kanten, började gråta för att jag var så besviken på mig själv, och jag försökte med hjälp av min älskling som kom och stöttade mig att bara flyta omkring och känna mig lugn, men det gick inte, jag hade ingen kontroll. Medans alla andra i gruppen fortsatte dyka till botten, göra alla andra övningar så stod jag vid den grunda delen och var besviken, det gick inte. Jag blev arg för att jag förstörde för alla andra, jag svek min dykinstruktör, jag svek min dykningsbuddy, jag svek min pojkvän och jag svek mig själv. Jag grät tyst för mig själv i poolen, när vi packade ihop och bytte om, när vi satt i bussen tillbaka till dykcentret, och när jag och älsklingen åkte hem till mig för att sova. Tror det även föll en tår innan jag somnade, så jag mår dåligt över det här. Det jag känner mig mest hemsk med är att det känns som att jag förstör Okinawaresan för min pojkvän på grund av att jag inte klarar av dyket, och det är en känsla jag absolut inte vill ha. Jag känner mig så dum, så inkompetent, jag skäms och känner mig fruktansvärt dålig, alla andra klarade övningarna helt perfekt, så varför gjorde inte jag det? Jävligt dålig och dum tjej jag är…. patetiskt!
jkjk

5 Comments

 1. Inte ska du känna att du har svikit din pojkvän. Du är inte mer än människa, och ibland reagerar man oförutsett. Det finns fler chanser!

  • Hej
   Nej jag vet men jag kan inte hjälpa att känna att jag sviker honom, tanken var ju liksom att vi skulle dyka tillsammans i Okinawa men nu när det var svårare och läskigare än jag trodde så kommer det säkert inet bli av, och det är det som jag gör mig ledsen, :/ Jag har väldigt svårt för misslyckanden, jag vill alltid klara av allt, och det blir speciellt jobbigt för mig om jag är den enda som inte kan, då känner jag mig… dum. Jag vill liksom aldrig göra någon besviken och jag vill alltid vara perfekt, då är det inte alltid lätt…
   puss och kram på dig

 2. Men gumman då, det är fullt normalt att inte direkt få ”feeling” under vattnet då vi inte är några vattendjur. Självkontroll är svårt att ha då, se bara på Staffan, han är lugn och kontrollerad annars men stöter han på något nytt och jobbigt så går det bara inte och ibland får han panikattacker. Man är inte dum eller inkompetent för det, ibland lyder inte kroppen bara.

  Klart det inte förstör resan om du inte kan eller vill dyka, det kommer att bli awesome ändå! Japan!!

  Eller ska du våga dig på att försöka igen? Tror inte att det är omöjligt för dig, men det kan ta lite tid om man inte är bekväm i en situation. Jag har testat att dyka med tuber i en liten pool och tyckte inte att det var så värst kul då det är tungt och även om jag känner mig som en fisk i vattnet så är det påfrestande, men att snorkla var riktigt roligt i Thailand så det finns ju som alternativ också.

  Det ordnar sig alltid, det vet du! Kraaaaaam <3

 3. Perfekt finns det ingen som är. Inte ens Beyonce. Liksom.
  Tycker verkligen du ska sluta sträva efter att vara perfekt, till slut kommer det rasa och då blir det bara jobbigare. Jag tycker du ska sänka kraven på dig själv ordentligt.
  Och du är inte dum. Dum är man ju om man gjort någon annan illa. Psykiskt eller fysiskt. Du är inte dum för att du fått panik i en helt o hållet ny situation!

  • Nej det är ju sant, det hade inte heller varit så kul om alla var perfekta, brister hos folk är ändå charmigt. Men det är som du säger, jag har väldigt höga krav på mig själv som jag måste sänka ganska så rejält, så att jag vågar leva livet med en avslappnad och inte så seriös attityd, utan bara gilla läget liksom, YOLO som alla brukar säga haha ^^ Nej men jag förstår helt vad du menar och jag jobbar på det att ta mig dit 🙂
   kram kram