På Väg Att Gå Sönder

Är det bara jag som börjar tycka att världen allt mer håller på att gå sönder? Den har varit på gränsen till katastrof länge, men nu känns det som att vi har tagit oss över den gränsen och världen har hamnat i en dimma av kaos. Vart man än tittar så är det kaos, krig i mellanöster och många delar av Afrika, svält i många fattiga länder, konflikter i Ukraina, katastrofer, naturen tar ett hårt slag mot människorna som med skogsbranden i Västerås, översvämningar, jordbävningar osv över hela världen och alla andra hemska händelser som allt mer sliter jorden itu, och om jag ska vara ärlig så gör det mig rädd. Det är ju min, vår, den unga generationens framtid som håller på att falla ihop. Det som händer nu är det som kommer vara grunden för hur vår verklighet kommer se ut om x antal år, hur världen kommer formas, vilka nya prioriteringar vi kommer ha (kommer vi i Sverige fortsätta oroa oss om man kommer få ett jobb eller inte om ca 10 år eller kommer vi pga allt som händer istället prioritera att överleva och fly ett krig?). Vi är naiva, vi tror att allt kommer lösa sig av sig själv och att vi inte behöver ta handling till det som händer, men det är så fel. Det är vi, mänskligheten (snarare alla världens ledare som sitter i en position att ta viktiga och avgörande beslut), som är orsaken till allt skit som händer, och om det är något vi är bra på så är det att strunta i det som behöver oss som mest, vår jord, för tydligen så är allt annat viktigare. Allt krig som sker i världen är orsaken av giriga, hemska och idiotiska människor som inte bryr sig om något annat än att ha så mycket makt som möjligt, vi har förstört naturen totalt och behandlar vår planet som om vi hade en till att åka till, men det har vi inte, och om det finns en planet därute som vi kan bo på så kommer det dröja måååååååånga måååååånga måååååånga år innan vi ens kan ta oss dit. Men om vi fortsätter som vi gör nu så kommer vi aldrig ens att ta oss till jorden nr 2, för då har jorden nr 1 redan blivit förstörd och mänskligheten med den. Jag blir rädd när jag tänker på det här, för av allt som händer i världen så kan jag inte veta om Sveige om ca 15 år, kommer vara likt det Sverige som är idag, om man tänker på säkerhet och tryggheten. Som det ser ut nu är det antingen naturkatastrofer eller krig som kommer vara vår undergång, vi kan förändra det så att vi kommer till rätt sida av gränsen igen, men som världen ser ut nu så verkar ingen vilja ha den förändringen. Ingen verkar bryr sig, och när ni väl får upp ögonen för vad som verkligen händer så kommer det vara försent. Världen går sönder, världens ledare verkar bara rulla tummarna över det som händer och vi den vanliga befolkningen står hjälplösa vid sidan och tittar på hur allt raserar, och hoppas inombords att vi och våra framtida generationer får en bra framtid, om vi ens får någon.
Publication1