Är Studentflakens Tid Över?

Jag tror ingen har missat att det har skett en del olyckor runt om i landet under årets studentfirande, folk som har ramlat av flaket, slagit i huvudet i en bro och det senaste vi fick ta del av i tidningarna var en student som olyckligt nog drunknade när han och sina vänner på flaket skulle bada vid Djurgården. Jag läser dom här nyheterna med både ledsamhet, lite ilska och förvirring. Eller förvirring är fel ord, utan jag känner att jag inte förstår varför det blir så. Jag tror inte att jag någonsin har sett eller läst något från tidigare år om studenter som har ramlat av sina studentflak och fått allvarliga skador, jag är helt säker på det, i alla fall inte så mycket som i år. Det jag känner är ledsamhet för de studenter som blir berörda av dessa olyckor, studenten ska vara en av de lyckligaste dagarna i sina liv så självklart är det trist när något sånt ska hända som tar bort glädjen och övergår istället till sorg. Jag känner även oförståelse för jag undrar vad det är med denna årgång av studenter som har gjort att det har blivit så många olyckor. Har alla varit kraftigt berusade, är dom bara väldigt oansvariga eller är det bara att det har gått överstyr? Men det jag känner mest är nog lite ilska, en ilska över att denna årskull troligen har förstört detta studentfirande för de nästkommande årgångarna. Studentflaken hör till studenten, det är något av det roligaste jag har gjort så jag vill gärna att min lillebror som tar studenten nästa år ska få uppleva det och även studenterna som springer ut om 5 år. Jag är inte arg på det sättet utan jag tycker det är så otroligt tråkigt att bara för att en årgång av studenter inte kan sköta sig och inse sina begränsningar med alkoholen samt sitt beteende och vad man kan/bör och inte kan/bör göra (som han som ställde sig högre upp på flaket och slog i huvudet i bron). Alla har nog väntat på att detta skulle ske, att en studentgrupp skulle vara sista droppen innan folk börjar tänka till och tycker att det kanske inte är så säkert att låta sina fulla ungdomar åka runt på ett lastbilsflak runt om i stan. Men det har funkat tidigare, så låt inte denna årgången förstöra för studenterna som springer ut nästa år eller 4 år efter det. Flaken tillhör firandet, så snälla ta inte bort det.
tråkigt