Ont I Tanden :(

God morgon, idag känner jag mig riktigt trött och lite smått grinig. Jag har inte fått sova mycket i natt då min tand har smärtat som faan. Trots att det gjorde ont så somnade jag ändå rätt så snabbt vid ca tio, halv 11 tiden då jag var så trött, men sen så vaknade jag mitt i natten av att det dunkade på som faan, och sen hade jag svårt att somna om 🙁 Var tvungen att gå och borsta tanden/tandköttet vid visdomstanden riktigt hårt där mitt i natten, så hårt att det blödde och så hårt att jag började gråta lite då det gjorde så ont 🙁
Jag ringde till tandläkaren igår också och frågade om jag kunde få dra ut visdomständerna då jag har så mycket problem med dom, men hon sa att dom inte drar ut dom hur som helst utan att det måste finnas tydliga ”bevis” på att det är problematiskt för personen och att dom växer åt fel håll osv. Hon sa även att i mitt fall så låter det som att det har kommit in bakterier under tandköttet som orsakar smärtan, för min vänstra visdomstand har inte vuxit ut helt än, så den ligger fortfarande lite havlt dolt under tandköttet och då har det liksom uppstått som en liten ficka som det lätt kommer bakterier och matrester under, som är SÅ SVÅRT att hålla rent. Jag tror nog att det kan vara anledningen, för av vad jag kan se så växer inte visdomstanden fel, utan det är nog mer tandköttet som gör ont. Så jag ska borsta extra mycket, köpa en lite mindre tandbortse som gör det lättare att komma åt därinne, använda munskölj och bara se till att hålla rent. Det jobbiga just nu är också att mitt tandkött mellan undre och övre käken har svullnat lite så nu är jag stram där, har svårt att öppna munnen helt, så det är lite besvärligt att äta. Visst låter det som att jag har det bra? 😀 Noooot!
20140409_073356