Jaha, Ännu En Kampanj Om Kvinnors Kroppar

Återigen så har det det dykt upp en kampanj om kvinnors kroppar och att det är så här en riktig kvinnlig kropp ser ut bla bla bla. Jättebra att ni visar hur ”riktiga” tjejer ser ut, även fast jag tycker att det är ett uttryck som är väldigt korkat för alla tjejer i världen är väl riktiga? Eller har jag fel? Men jag kan inte låta bli att ge ifrån mig en ”varför ska dom hålla på” suck, för det här tycker jag bara ger fel effekt. Varför ska vi hela tiden fokusera på kvinnors kroppar? Vi gör ju inte det med killar, som istället bli studerande baserat på sina kunskaper och ambitioner i livet, inte om hur dom ser ut. Så fort såna här kampanjer dyker upp så blir jag bara mer medveten om hur jag ser ut jämfört med andra. Okej, det kanske är en liiiiiiten lögn då jag jämt och ständigt jämför mig med andra tjejers kroppar, men det jag menar är att varför ska vi alltid hålla på att göra såna här kampanjer för att lyfta upp hur ”riktiga” tjejer ser ut? Så ni menar alltså att bara för att man kanske är smal, har en välmående och vältränad kropp, så är man helt plötsligt dålig och inte har en ”riktig” kvinnokropp? Varför kan vi inte bara acceptera att kvinnokroppen ser olika ut. Det finns långa, korta, smala, tjocka, vältränade, gropiga lår, gäddhäng, hängbröst, fasta bröst, stora och små rumpor osv. Alla ser olika ut, men alla är lika riktiga för det. Ni lägger ner så otroligt mycket tid på kvinnors kroppar att ni förminskar oss till bara kroppar, som jag så fyndigt läste någonstans. Vi är faktiskt mer än det, och vi, eller snarare jag, orkar helt ärligt inte med dessa kampanjer för det enda vi kommer bli mer medvetna över just nu är våra kroppar, att det är det enda vi ständigt blir granskade över oavsett hur smart eller duktig man är. Visst, vi blir matade av hårt retuscherade modellbilder och reklamer hela tiden, och många vill se ut som just dessa fantasi kvinnor, men för att handskas med dom problemen är inte att gå ut med dessa kampanjer för då fortsätter vi bara lägga fokus på kropparna och förminskar dom som kanske är smala och vältränade (för tydligen så är en ”riktig” kvinnokropp lite mullig, har former osv) för tydligen så är ju inte det ”okej”. Jag uppfattar det som så i alla fall. Fokusera istället på att få tjejer att inse att det inte handlar om hur deras kropp eller hur dem ser ut, utan låt oss istället fokusera och höja det som tjejerna är bra och duktiga på, deras ambitioner. Höj deras självkänsla när det kommer till deras personlighet och ge dom styrkan att följa sina ambitioner, istället för att alltid fokusera på att man är för smal eller för tjock, och ”riktiga” kvinnokroppar. Vi kvinnor kan faktiskt mer än vad ni väljer att fokusera på, så varför lyfter ni inte upp det?
Så snälla sluta upp med dessa kampanjer om våra kroppar och vårt utseende, för det är ni som förminskar oss till att våra utseende är det enda som duger, och inte våra ambitioner och kunskaper…. Var det den effekten ni ville ha?your are more than you look

One Comment

  1. Bra skrivet, jag håller med dig.
    Kvinnor sluta att hela tiden tänka på hur
    ni ser ut. Ni är bra som ni är.