PoleDancing

Igår så testade jag och Nathalie Poledancing för allra första gången på Studio Dancing Queen, och vi var så nervösa och nyfikna när vi väl kom dit. Först så tänkte jag ”vad har jag gett mig in på” men sen så tyckte jag mest att det skulle bli kul att få testa något helt nytt för en gång skull. Nya erfarenheter och kunskaper är alltid roligt. Jag vågade till och med träna i hotpants och i linne, det ni; det är stort för mig som har såna komplex över min kropp. Så jag får ge mig själv en klapp på axeln ^^
Vi var ett gäng på kanske 12 tjejer som fick prova på i en timme och under den timmen så gick vi från de mest basic som att att gå runt stången till att snurra och hoppa upp och sätta oss på stången. Vi gick igenom väldigt många olika övningar/trix i ett snabbt tempo så tiden bara flög förbi, men det var bara kul för då fick man testa mycket och så hann man inte riktigt tänka på tiden då man var så inne i att snurra och klättra på stången haha 🙂 Vi testade att snurra runt stången med benen i en ”skräddarposition” (en liknande position i alla fall), med ena benet böjt bakom kroppen, även benet rakt ut framför kroppen och vi testade även att hålla hårt i stången och göra en solfjäder med benen. Jag kan säga er en sak, det är betydligt svårare än det ser ut att vara. Det är inte bara att greppa stången och börja snurra och klättra, det krävs så otroligt mycket teknik och styrka då du ska orka lyfta din egna kroppsvikt. Vår instruktör fick det att se så enkelt ut, men när man testade själv så var det inte lika lätt, man måste våga släppa loss och våga ta fart när man ska snurra, för bara man håller i stången så kommer man inte ramla. Man ska inte tänka så mycket heller utan bara göra, men det är inte så lätt när man vill få in rätt teknik 🙂 Det tog en liten stund innan jag släppte loss, jag gjorde det inte helt då jag inte riktigt vågade (jag är lite feg ibland ^^) men lite gjorde jag i alla fall. Det var väldigt kul och jag känner mig väldigt slut i kroppen idag, känner mig lite som spagetti, och jag rekommenderar er verkligen att testa på om ni inte redan har gjort det 🙂
Ber om ursäkt för svettfläckarna under brösten och min bullmage ^^
image
image
image
image