Lyssna På Dina Känslor

God morgon, jag var på en väldigt inspirerande föreläsning igår med jobbet där dom hade hyrt in ”lyckoaktivisten” Erik Fernholm. En kille som har studerat och forskat inom motsatsen till psykisk ohälsa, vad det är som gör att vi blir lyckliga, forskning inom ”flum” som han sa.
Han pratade mycket om hur man själv kan sprida glädje, att vi väldigt sällan visar uppskattning för varandra om det inte är så om man ligger på sjukhuset eller att det har hänt något annat allvarligt. Han sa att om man skulle skicka ett sms till en familjemedlem eller en vän och skriva t ex. ”Jag uppskattar allt du gör för mig”, vad tror ni då att kompisen skulle svara? Den största sannolikheten är att kompisen hade ringt och frågat ”vad är det som har hänt, mår du bra?”, då vi människor inte visar uppskattning förens något dåligt har hänt. Är inte det lite sjukt? Varför ska man vänta till ett dåligt tillfälle med att berätta för sina nära och kära hur mycket dom betyder för en? Sånt ska man säga varenda dag, och det ville Erik att vi skulle tänka på. Att skicka ett uppskattande sms är varken tidskrävande eller tar mycket energi från avsändaren, det tar kanske 30 sekunder av sin tid, men för mottagaren så betyder det något så mycket mer. Du lär inte tänka så mycket på det fina meddelandet du precis skickade, men för mottagaren så kommer dom orden fortfarande följa med dom flera månader framåt.
Att lyssna på sina känslor är något som han också sa var väldigt viktigt för sin egna lycka och glädje, och det stämmer så mycket och är så självklart men trots det så försvinner det in i glömskan och bakom alla måsten, krav och förväntningar. Din nykel till din egna glädje ligger i dig själv och du kan påverka det så mycket genom att lyssna på vad du vill i livet, följa dina drömmar och känna efter om du verkligen använder din tid så effektivt som du egentligen vill. Trivs du inte med något så ändra på det, omge dig med personer som inspirerar dig, umgås med såna personer som du strävar efter att bli, följ din passioner och se till att du känner engagemanget sprida sig som en styrka i kroppen. Lyssna både till din inre och yttre drivkraft så att du utvidga dina möjligheter till att kontrollera mer och mer i din tillvaro, du ökar på det sättet din trygghetszone och blir gladare.
Tänk på vad som inspirerar dig och vad du verkligen vill med livet, för det är där som resan mot din lycka börjar. Jag inspireras av starka människor, personer som inte låter svårigheter, okunskap eller tuffa tider stoppa dom från att göra sina drömmar till verklighet. Jag drömmer om att göra alla mina idéer i huvudet till verklighet, att resa mer, upptäcka nya saker och känna att varje dag är en ny lärdom där nya minnen kan läggas till i livet. Vilka är era drömmar?
inspiration