Bloggens Design & Inriktning

Nu har jag suttit och tänkt lite, visualiserat, studerat andras bloggar för tips och idéer och jag har nu kommit fram till en mer konkret och tydligen plan för bloggen. När det kommer till bloggens layout så vill jag hålla det enkelt, inte alltför enkelt så bloggens utseende blir platt och tråkig, men jag vill inte heller ha för starka eller för mörka färger och inte heller ha för mycket detaljer runtomkring som tar bort ens fokus från bloggens innehåll och texter. Så därför så vill jag ha en bakgrund som påminner mycket om den jag har nu; en ljusgrå skala eller lite mer åt det vita hållet som ger ett ljus över bloggen. Jag vet inte om jag vill ha en lite bredare blogg eller inte, så där får jag testa mig fram för att se om det blir bra eller inte. Sen när det kommer till alla andra funktioner och länkar som jag ska fylla bloggen med på höger sida om alla inlägg så hade jag tänkt att organisera allt i en speciell ordning. 1. En liten text om mig och bloggen, precis som jag har nu. 2. Några knappar/länkar till Bloglovin så man kan följa mig där och sen funderar jag på att kanske inom en snar framtid att skapa en fanpage på Facebook där man kan följa mig. 3. Jag har tidigare använt mig av Instagram men gör det inte längre, men det skulle vara kul att påbörja användandet av den appen igen och ha ett bildspel på bloggen där man kan se alla mina Instagrambilder åka förbi. Som en möjlighet för er att följa mig även när jag inte bloggar. Jag vill inte ha en kategorilista vid sidan om alla inlägg, då jag anser att dom lätt glöms bort, försvinner i mängden och bara tar onödig plats, så dom skulle jag vilja placera under min header istället, där det är lätt att se dom och som gör det lätt att navigera sig bland kategorierna. Jag har tänkt på några kategorier jag vill lägga till i bloggen och dom är; 1. Buissness. 2. Event & Fest. 3. Living Life (eller något i den stilen där jag lägger upp allting jag gör, alla aktiviteter). 4. Mode, naglar, shopping, kläder & skönhet. Layouten kommer blir väldigt enkel som ni märker, men det är så jag vill ha det, less is more och en stilren look ser mycket bättre ut, då blir det inte så rörigt.
Hur vill jag ha headern då? jo, den är jag fortfarande lite fundersam över då jag inte är riktigt säker ännu, jag vet på ett ungefär vad jag vill ha, men ändå så vet jag inte. Jag vet inte om jag vill ha en header där jag är söt, snygg, glad, med en tuff attityd eller bara ser weird ut. Det är ett svårt val då headern ska representera en stor del av bloggen. Men jag kikade runt lite på google och fastnade för några headers som Kenza och Sara har haft, väldigt enkla men ändå snygga, stilrena och ger en bra bild av bloggen. Jag gillar framförallt den andra headern på Kenza, den där hon har fluffigt hår med blicken neråt och har ett fint leende, kanske jag kan göra något liknande som header nummer 2? Tycker ni att det är en bra idé om jag gör något liknande som dessa? Kom gärna med tips 🙂
Bloggens inriktning kommer fortsätta på samma spår som nu, och så som jag vill att min blogg ska vara – En livsstils blogg. Jag skriver om det som händer i livet, vad jag tänker osv, och så vill jag att det ska vara, så inriktningen får vara den samma.
en skiss på min blogg
header7-1024x527
header6-1024x529
sarah_header_new1