Min Lilljulafton I Bilder

Jag tänkte visa upp min jul för er i några inlägg via några utvalda bilder från min kamera. Jag hade en väldigt trevlig och mysig jul som jag har spenderat med nära och kära, och i ca 2 inlägg så kommer ni få se ett urval från den 23e december (vi firar enligt dansk tradition så vi börjar redan fira lilljulafton med speciell mat osv den 23e), den 24e december och den 25e december. Bara ett litet urval av dessa 3 kvällar.
P1010321
Här ser ni våra julstrumpor som min mamma har broderat till oss alla, hon har bara en strumpa kvar att sy och det är hennes egna. Det kommer bli fint när alla har varsin strumpa hängandes vid brasan.
P1010315
I år så valde mina föräldrar att såga ner en gran från vår tomt, och det resulterade i granen ni ser på bilden, en gran som är halv. Men då får den bättre plats i hörnet i alla fall. Vi har som tradition att ta in granen och pynta den på kvällen den 23.
P1010324
P1010333
Det var jag och min lillebror Birger som tog hand om granen och såg till att den blev fin, jag tycker vi gjorde ett bra jobb så att man inte tänkte på att halva granen var borta.
P1010357
P1010354
P1010355
Sen så var det dags för mat, och under den 23e så äter vi sockrad potatis, grönlangkål och frikadeller. Det ser kanske inte så festligt ut på bild men det är otroligt gott. Det längtar man till varje år.
P1010358
Hela kvällen avslutades med att vi åt våra ”runda pannkakor” eller Aebleskiver som det heter på danska. Det är som små donuts, runda pannkakor som man doppar i sylt och socker. Otroligt gott är det, tråkigt att man bara äter dom en gång på år.

Efter att vi klätt granen, bakat det sista julgodiset, ätit god mat och goda Aebleskiver så åkte jag hem till min älskling för att spendera tid med honom och få vakna vid hans sida på julaftonsmorgonen <3