Amadeus

Gårdagens tesaterkväll var väldigt mysig. Jag gav pappa två biljetter till pjäsen Amadeus i fars dag present då jag vet hur mycket han gillar det kulturella som musik och teater, så då passade en teaterbiljett perfekt. Det var länge sedan som jag gick på teater, jag tror att senaste gången var någongång i gymnasiet och det var ett tag sedan, så jag var lite ovan att vistas i så pampiga lokaler (vi var på Dramaten) och få uppleva konst igen. Men det var roligt, pjäsen var väldigt bra och skådespelarna var så otroligt duktiga. Jag har så svårt att förstå hur man kan memorera så många repliker som dem gjorde, det var så långa monologer och det var så berättande, det är verkligen en konst att memorera allt. En stor eloge till er 🙂
Pjäsen var bra, väldigt berättande och framförd med mycket humor. Jag visste inte att Mozart var så barnslig till sinnet så det var roligt att få en helt annan bild av honom, man har ju alltid trott att han var en seriös, tråkig och duktig kompositör, men ack så fel man hade. Så man fick sig många goda skratt under pjäsens gång, det är ett stort plus. I pausen så avnjöt jag ett glas vin och pappa ett glas öl innan det var dags att återgå till sina platser igen. Pjäsen varade längre än jag trodde, den började vid 19:00 och höll på till ca 22:30 (inklusive pausen då) så efter en lång och underhållande kväll så började vi vandra hemåt i den snöklädda staden.
image
image
image
image
image
image