How I Text

När ni skriver sms, hur noga är ni med stavning, grammatik och meningsuppbyggnad? Skriver ni en massa förkortningar som lol, wtf, b4, ja vilka förkortningar som nu finns eller är ni noga med att skriva ut varje ord som det stavas? Jag vet inte om jag har missat hela grejen med att bara skriva en massa förkortningar, för jag vet inte ens vad alla förkortningar innebär, eller så är det kanske för jag känner mig som en liten perfektionist som vill att varje ord ska vara rättstavat och att meningarna ska vara rätt uppbyggda. För jag får lite smått panik om jag ser att jag skrivet ”itne” istället för ”inte”, för då tror jag att mottagaren inte kommer förstå att jag skrev ”inte” och kommer därför inte förstå vad jag menar. Jag vet, det är konstigt för man förstår ändå vad jag menar men för mig så känns det bara jobbigt att veta att jag har stavat fel. Det känns inte bra för mig så därför är jag alltid noga med att stava varenda ord rätt och jag är alltid detaljerad när jag skriver. Att skriva kort har aldrig varit min grej, det är nog av den anledningen som det är en dröm för mig att bli författare, för då kan jag skriva så detaljerat jag vill. 

Men nu undrar jag, hur skriver ni era sms? Skriver ni förkortningar, detaljerat, kommunicerar via smilysar, skriver ni kortfattat eller långa historier? Skriv i kommentarsfältet hur ert skrivsätt är när ni smsar för jag vill gärna veta 🙂

ImageBild från google.