The Time That Is Left

Vilken rolig men helt onödig liten pryl som en svensk uppfinnare har kommit på. En klockan som via beräkningar av din ålder, din hälsa, livsstil, allergier osv gör en beräkning om när du kommer att dö. Så det är en klocka som visar hur många år, månader, dagar, timmar, minuter och sekunder du har kvar att leva. Det låter väl som något roligt att ha, eller kanske inte. Tanken från uppfinnaren var att man på detta sättet skulle veta hur länge man har kvar att leva, och kan därefter ta vara på sina dagar så att man verkligen ger sig tiden till att leva sitt liv. Leva varje dag som om den vore sin sista, det är nog det han vill att man ska göra. För om klockan har räknat ut att man ska dö den 3 juli 2068, så vet man hur mycket tid man har på sig till att göra allt man vill, men det hela konceptet känns dödsdömt som att klockan redan har sin dödsdom uträknad. Jag vill inte veta hur länge jag har kvar att leva, det är väl det som är ”charmen” med livet, att man inte vet hur många år man har kvar tills det är dags att grävas ner i jorden. Jag skulle bara må dåligt över att veta mitt dödsdatum, för då sitter man bara och räknar ner tills den dagen kommer. Nej, jag trivs bäst med att inte veta när jag dör, för då blir det som han ändå hade tänkt, att man då lever varje dag som om den vore sin sista.

Hela idéen känns lite som en inspiration från filmen In Time. Ni vet den filmen där sina timmar/minuter av sitt liv är världens valuta, och när den valutan är slut så dör man. Något sånt tror jag att filmen handlade om, jag har nämligen inte sett den men utifrån trailern så tolkar jag filmen på det sättet. Jag kopplar denna idé med klockan till filmen, kanske inte att man köper en kaffe för 5 minuter från sin livslängd, men att man redan vet hur lång tid man har kvar på sitt liv och lever därefter.
Jag vill inte veta när jag ska dö så för mig är inte klockan en stor hit, men för dom som kanske nojar om dom kommer dö idag eller imorgon ser det nog som en tröst, för då vet dom när det är dags. Det låter helt seriöst som något från en Sci-Fi film, men det är på riktigt, eller är det kanske ett försenat aprilskämt?
hahaha

rolig uppfinning