Ticks

Har ni som mig några små ticks som ni bara måste göra även fast det kanske inte är så jättesmart och bra alla gångerna? Något som ni egentligen inte borde göra då det bara förstör för dig själv i längden, men som det börjar klia i fingrarna och kännas obehagligt om ni inte får göra det? Ni som har ett ticks förstår vilka känslor det är som jag försöker förklara för er att jag själv har, och hur jobbigt det är att ha just det tickset. Jag skulle vilja påstå att jag har tre olika ticks, men dom är ändå väldigt lika då dom alla berör mitt utseende och ett ticks som i längden bara förstör mitt utseende, men det känns så bra för stunden att jag bara måste göra det. Men det komiska i det hela är att jag sedan köper produkter för att reparera ”skadan” jag har gjort på grund av mina ticks, allt för att bara fortsätta peta igen. Så jag reparera och bygger upp, för att sedan riva ner allting så att jag kan börja reparera det igen. Logiskt. 

—> Det första tickset jag har är att jag tycker om att välja ut dom hårstråna som är tjocka och känns fylliga, som har en knottrig yta då stråt kan vara lite skadat, eller som har brustit vid toppen. jag väljer ut ett hårstrå som uppfyller dom tidigare nämna kriterierna och jag börjar sedan att dra och skrapa mina naglar längs med stråt så att det går sönder. Detta fungerar allra bäst när håret är lite smutsigt, för då framhävs dom skadade stråna bättre.

—> Mitt andra ticks uppstår när det börjar bli kallt ute eller när läpparna bestämmer sig för att bli torra och börja spricka, och man känner hur det blir små veck i läpparna, att skinnet börjar släppa så att man har något att greppa tag i och riva bort. Även fast det gör ont när man känner hur skinnet släpper från läppen, att det börjar blöda, att det svider efteråt och att det blir fula märken så kan jag inte sluta. Jag sliter i läppen, när jag märker att det inte finns något mer att dra i så tar jag på en helande lipsyl (som egentligen bara förvärrar det) och sen när jag märker att det finns något nytt att dra i så börjar jag igen. Jag sitter just nu och har ont i läppen då jag har dragit och dragit, så nu får jag lägga av, det blir ju så fula märken.

—> Mitt sista ticks är det som jag allra minst är glad över att ha, då jag alltid blir så ledsen när jag börjar med det då jag märker hur det förstör det som jag vill ska vara extra fylligt. Jag har ett ticks där jag petar så mycket på mina ögonfransar och sedan får för mig att rycka bort dom som jag tycker sitter fel… Jag vet inte varför jag gör det men jag får ont i magen när jag petar på fransarna och märker hur en frans sticker ut åt fel håll, då kan jag inte låta den vara. jag vet att jag kommer ångra mig så fort jag rycker bort den, men för stunden så känns det så bra. Sen så blir jag bara ledsen och tycker att det har förstört hela min ögonlook då jag har färre fransar och glesare fransar. Det är därför som jag använder fransserum, så att jag kan återfå fylligheten.

Detta är mina 3 ticks jag har, och jag är inte stolt över dom, speciellt inte den sista. Jag måste sluta och se till att smälla mig själv på fingrarna så fort jag försöker mig på att riva sönder läpparna och mina ögonfransar, då jag tycker att dom är värst. 

Vilka ticks har ni? Har ni något som ni inte är stolta över att göra, men som ni bara måste göra för att stilla den obehagliga känslan av att låta det vara? 🙂

1234